skip navigation

Rečnik transporta

Unosi u leksikon

A B C Č D E F H I J K L M N O P R S Š T U V Z

Kratko i jednostavno sada možete osmisliti i Vaše transportne i logističke procese. Bez obzira da li je u pitanju priprema transporta, izvršenje ili upravljanje nalozima, u Sistemu pametne logistike TIMOCOM-a ćete pronaći odgovarajuću aplikaciju za Vaše potrebe i Vaš stepen digitalizacije.

Logistika skladišta

Logistika skladišta je ogranak logistike u preduzećima, koji imaju skladište. Tu se radi o sistematičnom čuvanju i rukovanju robom u skladištima. Kao pomoćno sredstvo za usavršavanje rukovođenja skladištem preduzeća koriste određeni logistički softver. Tako se procesi kao što su ulaz, prevoz i skladištenje robe racionalizuju. Za oblast logistika skladišta postoji i posebni izučeni zanat: Stručnjak za logistiku skladišta. On je odgovoran za logističko planiranje i organizaciju. Njegovi zadaci se sastoje od preuzimanja dobara, da ih pripremi i sredi, da ih utovari, da ih odloži, da ih preveze i da ih zapakuje. Skladištenje dobara mora da usledi u vezi sa njihovim stanjem i osobinama (na primer čvrsto, tečno, eksplozivno, otrovno, kvarno). Moraju se napraviti i planovi za utovar uz obraćanje pažnje na zakonske odredbe kao i planiranje ruta. Logistika skladišta služi da reguliše i popravi tok materijala, informacija i vrednovanja od nabavke do puštanja na tržište.

Pogledajte i pod:

  • Korišćenje skladišta

    Korišćenje skladišta zavisi pre svega od prirode skladišta odn. skladišne površine. Skladišni prostor mora da bude opremljen u zavisnosti od toga, kakva roba treba da se čuva. Za skladištenje [...]

Postanite insajder u branši

Prijavite se ovde i dobijajte redovno relevantne članke koji olakšavaju Vašu radnu svakodnevicu i proširuju Vaše poslovne vidike.

Prijava za bilten

Sva polja sa oznakom '*' su obavezna i molimo Vas da ih popunite.

Slanjem formulara za registraciju potvrđujete da ste upoznati sa našim Smernicama o zaštiti podataka.

Prijava za bilten:


Vaše lične podatke (adresa e-pošte, ime i prezime) TIMOSOFT GmbH prosleđuje radi slanja informacija e-poštom banci podataka sC-Networks GmbH (Registarski sud: Okružni sud Minhen, registrski broj: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2, 82319 Starnberg. SC-Networks GmbH podleže Saveznom zakonu o zaštiti podataka, kao i uputstvima TIMOCOM GmbH.

do vrha