Kratko i jednostavno sada možete osmisliti i Vaše transportne i logističke procese. Bez obzira da li je u pitanju priprema transporta, izvršenje ili upravljanje nalozima, u Sistemu pametne logistike TIMOCOM-a ćete pronaći odgovarajuću aplikaciju za Vaše potrebe i Vaš stepen digitalizacije.

Korišćenje skladišta

Korišćenje skladišta zavisi pre svega od prirode skladišta odn. skladišne površine. Skladišni prostor mora da bude opremljen u zavisnosti od toga, kakva roba treba da se čuva. Za skladištenje rashlađene robe je na primer neophodna skladišna prostorija sa rashladnim sistemom, da se roba ne bi pokvarila. Ako želite da namestite spoljnu arhivu, trebalo bi da izaberete javno skladište, koje nudi profesionalno arhiviranje. Korišćenje skladišta je vezano za zakonom predviđene sigurnosnotehničke propise. Tako se na primer "eksplozivni materijali" mogu održavati samo u skladištima, koji imaju određeno sigurnosno rastojanje od naseljenih mesta i saobraćajnih puteva. Ovde vladaju vrlo stroge smernice. Skladišta moraju da budu izgrađena, uređena i osigurana prema propisima, da bi određena dobra ili artikli mogli da budu deponovani tamo. O stručnom skladištenju se stara školovano osoblje. Skladišni radnici su odgovorni za uredno preuzimanje robe, njihov istovar i kontrolu. Pored toga se, zavisno od korišćenja, moraju odrediti uslovi skladišnog prostora kao što su temperatura ili vlažnost vazduha. Da bi se u svakom trenutku imao pregled gde se nalazi koji artikal, koristi se softver za upravljanje skladištem kao bitno pomoćno sredstvo.

Pogledajte i pod:

  • Berza skladišta

    Internet berza skladišta je pretraživač za skladišta. Preko toga se posreduju prazni prostori i površine za skladištenje. Ponuđači koriste platformu da bi postavili njihove slobodne kapacitete sa svim relevantnim informacijama. Preduzeća, koja imaju robu,

Postanite insajder u branši

Primajte redovno relevantne članke, dragocene stručne priloge i ekskluzivne izveštaje za korisnike!


Prijava za bilten

do vrha