skip navigation

Rečnik transporta

Unosi u leksikon

A B C Č D E F H I J K L M N O P R S Š T U V Z

Kratko i jednostavno sada možete osmisliti i Vaše transportne i logističke procese. Bez obzira da li je u pitanju priprema transporta, izvršenje ili upravljanje nalozima, u Sistemu pametne logistike TIMOCOM-a ćete pronaći odgovarajuću aplikaciju za Vaše potrebe i Vaš stepen digitalizacije.

Korišćenje skladišta

Korišćenje skladišta zavisi pre svega od prirode skladišta odn. skladišne površine. Skladišni prostor mora da bude opremljen u zavisnosti od toga, kakva roba treba da se čuva. Za skladištenje rashlađene robe je na primer neophodna skladišna prostorija sa rashladnim sistemom, da se roba ne bi pokvarila. Ako želite da namestite spoljnu arhivu, trebalo bi da izaberete javno skladište, koje nudi profesionalno arhiviranje. Korišćenje skladišta je vezano za zakonom predviđene sigurnosnotehničke propise. Tako se na primer "eksplozivni materijali" mogu održavati samo u skladištima, koji imaju određeno sigurnosno rastojanje od naseljenih mesta i saobraćajnih puteva. Ovde vladaju vrlo stroge smernice. Skladišta moraju da budu izgrađena, uređena i osigurana prema propisima, da bi određena dobra ili artikli mogli da budu deponovani tamo. O stručnom skladištenju se stara školovano osoblje. Skladišni radnici su odgovorni za uredno preuzimanje robe, njihov istovar i kontrolu. Pored toga se, zavisno od korišćenja, moraju odrediti uslovi skladišnog prostora kao što su temperatura ili vlažnost vazduha. Da bi se u svakom trenutku imao pregled gde se nalazi koji artikal, koristi se softver za upravljanje skladištem kao bitno pomoćno sredstvo.

Pogledajte i pod:

  • Berza skladišta

    Internet berza skladišta je pretraživač za skladišta. Preko toga se posreduju prazni prostori i površine za skladištenje. Ponuđači koriste platformu da bi postavili njihove slobodne kapacitete sa [...]

Postanite insajder u branši

Prijavite se ovde i dobijajte redovno relevantne članke koji olakšavaju Vašu radnu svakodnevicu i proširuju Vaše poslovne vidike.

Prijava za bilten

Sva polja sa oznakom '*' su obavezna i molimo Vas da ih popunite.

Slanjem formulara za registraciju potvrđujete da ste upoznati sa našim Smernicama o zaštiti podataka.

Prijava za bilten:


Vaše lične podatke (adresa e-pošte, ime i prezime) TIMOSOFT GmbH prosleđuje radi slanja informacija e-poštom banci podataka sC-Networks GmbH (Registarski sud: Okružni sud Minhen, registrski broj: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2, 82319 Starnberg. SC-Networks GmbH podleže Saveznom zakonu o zaštiti podataka, kao i uputstvima TIMOCOM GmbH.

do vrha