skip navigation

Sve novine na jedan pogled

Aktuelna saopštenja za medije >

14.01.2021

Success Story: Više klijenata uprkos koroni

Špedicija Exportcargo iz Španije je uprkos trenutno napetoj situaciji zabeležila ekonomski rast. Pročitajte u ovom članku kako je jedno srednje transportno preduzeće tokom perioda korone uspelo da izgradi mrežu poslovnih partnera i poveća svoj promet.

Mere za ublažavanje širenja bolesti Covid-19 su snažno pogodile špansku privredu. Mnoga preduzeća više nisu mogla da obavljaju svoje poslovne aktivnosti ili su ih obavljale u veoma ograničenom obimu. To se odrazilo na branše klijenata i dovelo do opšteg pada konjunkture celokupne privrede. Na taj način logistička i transportna branša su u fazama doživele pad tražnje širom Evrope. I Exportcargo se morao prilagoditi promenjenom stanju na tržištu i čak po fazama obustaviti međunarodni prevoz robe.

dalje >
Ponude tereta u Evropi
30.10.2020

TIMOCOM transportni barometar: Premašena brojka od 10 miliona

Erkrath, 30.10.2020. godine – Evropski drumski prevoz robe je znatno porastao od jula do septembra ove godine. Ponuda tereta koju je evidentirao TIMOCOM-ov transportni barometar u trećem kvartalu 2020. godine je ponovo kompenzovala veoma slab drugi kvartal iste godine prouzrokovan pandemijom korone. A brojke u svakom mesecu prevazilaze čak i vrednosti iz prethodne 2019. godine.

dalje >
Del Ferro je tokom korone nastavio uspešno da posluje
15.09.2020

Kako je italijanska špedicija bila uspešna tokom korona krize

Pandemija korone je veoma uticala na italijansku privredu, a time i na transportnu i logističku branšu. Ali uprkos svim poteškoćama, italijansko transportno preduzeće Dal Ferro je nastavilo da radi uspešno zahvaljujući sopstvenoj kreativnosti i uz pomoć TIMOCOM-a. I da savladava mnoge od svakodnevnih izazova.

dalje >

Aktuelne servisne informacije >

Plava kockica sa simbolima evra i kalendara
18.08.2020

Zakasnelo plaćanje: Šta uraditi kada klijent ne plati?

Transport je odrađen, ali poslovni račun ostaje prazan. Nakon obavljenog posla logističar polazi od toga da će nakon dostavljanja robe klijent platiti ispostavljeni račun. Gotovo svako preduzeće zna za slučaj da jedan deo poslovnih partnera plaća prekasno ili uopšte ne plaća. Ako je rok za plaćanje istekao, mogli biste se uputiti advokatu. Ali odlazak pravnim stručnjacima treba izabrati tek onda kada su sva druga sredstva iscrpljena. Daćemo Vam tri saveta šta kao preduzeće možete uraditi ako imate nenaplaćene račune i kako da dođete do svog novca.

dalje >
Rastuća tražnja u Evropi za duboko smrznutom robom zahteva logistička rešenja.
13.07.2020

Prevoz hladnjačama u Evropi: Pojedinačne isporuke u brzoj traci

Potrošači vole komfor. U kuhinji sve više posežu za praktičnim proizvodima iz zamrzivača. Npr., prema navodima Nemačkog instituta za duboko zamrzavanje hrane, u Nemačkoj se godišnje po stanovniku potroši preko 46 kg duboko smrznutih proizvoda, sa tendencijom rasta. „Daleko najvažniji pokretač tržišta duboko smrznutih proizvoda je želja za ukusnim i veoma kvalitetnim jednostavnim i ubedljivim rešenjima u ishrani“, izveštava Institut. 

dalje >
Kako je korona podstakla razvoj digitalizacije od kuće
10.07.2020

Korona kao pokretač digitalizacije

Ono što nije postiglo 30 godina interneta, došlo je iznenada i odjednom. Zbog pandemije Nemačka je doživela rast digitalizacije čija održivost će se tek pokazati.

 

dalje >

Aktuelni medijski eho >

Pregled: Sa povratnim utovarima u pravcu uspeha – Sedan Trade se oslanja na TimoCom
Medium: plutonlogistics.com
Datum: 21.01.2019
Pregled: Ko je zapravo nadležan za bezbednost tereta u kamionu?
Medium: plutonlogistics.com
Datum: 21.11.2018
Pregled: TimoCom sa novim brendom na sajmu u Hanoveru
Medium: Instore.rs
Datum: 02.10.2018

Mediji

Za vizuelnu podršku tekstovima o TIMOCOM-u i TIMOCOM-a na raspolaganju Vam je TIMOCOM-ova medijateka. Slike i dokumente nudimo za preuzimanje u šest kategorija „Poslovna dokumenta“ (Business materials), „Vizuelni svet“ (Brochures), „Reklamni dopisi“ (Imagery), „Logo“ (Logos), „Galerija slika“ (Picture gallery) i „Sistem/usluge“ (System/Services. Drugi filteri, npr. prema jezicima, Vam omogućuju intuitivno korišćenje naše medijateke.

Na medijateku

Kontakt za medije

TIMOCOM GmbH
Korporativna komunikacija
Timocom Platz 1
DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

do vrha