skip navigation

Rečnik transporta

Unosi u leksikon

A B C Č D E F H I J K L M N O P R S Š T U V Z

Kratko i jednostavno sada možete osmisliti i Vaše transportne i logističke procese. Bez obzira da li je u pitanju priprema transporta, izvršenje ili upravljanje nalozima, u Sistemu pametne logistike TIMOCOM-a ćete pronaći odgovarajuću aplikaciju za Vaše potrebe i Vaš stepen digitalizacije.

Berza skladišta

Internet berza skladišta je pretraživač za skladišta. Preko toga se posreduju prazni prostori i površine za skladištenje. Ponuđači koriste platformu da bi postavili njihove slobodne kapacitete sa svim relevantnim informacijama. Preduzeća, koja imaju robu, ali nemaju dovoljnu ili odgovarajuću površinu za skladištenje, mogu to da pronađu pomoću berze. Ciljano pretraživanje donosi rezultate, koji su tačno prilagođeni robi koja je za skladištenje. Korisnik prvo unese željene kriterijume, koji se odnose na korišćenje skladišta kao što su vrsta skladišta, veličina ili lokacija, u pretraživač. Sistem zatim izračuna poklapanja između ponude već unetih slobodnih skladišnih kapaciteta i potražnje. Uz pomoć internet berze skladišta preduzeća mogu vrlo brzo i fleksibilno da reaguju na moguće nestašice skladišta. Sa druge strane se sprečava neiskorišćenost prostora i kapaciteti mogu biti bolje iskorišćeni. Verovatnoća, da se na berzi skladišta pronađu odgovarajuća rešenja, raste sa brojem ponuda. Pošto površine za skladištenje ne koriste samo transportna i logistička preduzeća, berza skladišta je zanimljiva i drugim branšama.

Pogledajte i pod:

  • Logistika skladišta

    Logistika skladišta je ogranak logistike u preduzećima, koji imaju skladište. Tu se radi o sistematičnom čuvanju i rukovanju robom u skladištima. Kao pomoćno sredstvo za usavršavanje rukovođenja [...]

Postanite insajder u branši

Prijavite se ovde i dobijajte redovno relevantne članke koji olakšavaju Vašu radnu svakodnevicu i proširuju Vaše poslovne vidike.

Prijava za bilten

Sva polja sa oznakom '*' su obavezna i molimo Vas da ih popunite.

Slanjem formulara za registraciju potvrđujete da ste upoznati sa našim Smernicama o zaštiti podataka.

Prijava za bilten:


Vaše lične podatke (adresa e-pošte, ime i prezime) TIMOSOFT GmbH prosleđuje radi slanja informacija e-poštom banci podataka sC-Networks GmbH (Registarski sud: Okružni sud Minhen, registrski broj: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2, 82319 Starnberg. SC-Networks GmbH podleže Saveznom zakonu o zaštiti podataka, kao i uputstvima TIMOCOM GmbH.

do vrha