Kratko i jednostavno sada možete osmisliti i Vaše transportne i logističke procese. Bez obzira da li je u pitanju priprema transporta, izvršenje ili upravljanje nalozima, u Sistemu pametne logistike TIMOCOM-a ćete pronaći odgovarajuću aplikaciju za Vaše potrebe i Vaš stepen digitalizacije.

Berza skladišta

Internet berza skladišta je pretraživač za skladišta. Preko toga se posreduju prazni prostori i površine za skladištenje. Ponuđači koriste platformu da bi postavili njihove slobodne kapacitete sa svim relevantnim informacijama. Preduzeća, koja imaju robu, ali nemaju dovoljnu ili odgovarajuću površinu za skladištenje, mogu to da pronađu pomoću berze. Ciljano pretraživanje donosi rezultate, koji su tačno prilagođeni robi koja je za skladištenje. Korisnik prvo unese željene kriterijume, koji se odnose na korišćenje skladišta kao što su vrsta skladišta, veličina ili lokacija, u pretraživač. Sistem zatim izračuna poklapanja između ponude već unetih slobodnih skladišnih kapaciteta i potražnje. Uz pomoć internet berze skladišta preduzeća mogu vrlo brzo i fleksibilno da reaguju na moguće nestašice skladišta. Sa druge strane se sprečava neiskorišćenost prostora i kapaciteti mogu biti bolje iskorišćeni. Verovatnoća, da se na berzi skladišta pronađu odgovarajuća rešenja, raste sa brojem ponuda. Pošto površine za skladištenje ne koriste samo transportna i logistička preduzeća, berza skladišta je zanimljiva i drugim branšama.

Pogledajte i pod:

  • Logistika skladišta

    Logistika skladišta je ogranak logistike u preduzećima, koji imaju skladište. Tu se radi o sistematičnom čuvanju i rukovanju robom u skladištima. Kao pomoćno sredstvo za usavršavanje rukovođenja skladištem preduzeća koriste određeni logistički softver.

Postanite insajder u branši

Primajte redovno relevantne članke, dragocene stručne priloge i ekskluzivne izveštaje za korisnike!


Prijava za bilten

do vrha