Kratko i jednostavno sada možete osmisliti i Vaše transportne i logističke procese. Bez obzira da li je u pitanju priprema transporta, izvršenje ili upravljanje nalozima, u Sistemu pametne logistike TIMOCOM-a ćete pronaći odgovarajuću aplikaciju za Vaše potrebe i Vaš stepen digitalizacije.

Vremenskog upravljanja

Svrha sistema vremenskog upravljanja je uglavnom izbegavanje vremena stajanja (autosati) na utovaru ili istovaru. Kako bi špediter ili vozač mogli naprimer istovariti u supermarketu, moraju prvo putem portala (sistem vremenskog upravljanja) rezervisati sebi termin. U portalu su vidljivi vremenski okviri koji su slobodni na mestu istovara (na primer, 14:00-15:00 sati) i oni se mogu rezervisati. Kako bi došao odmah na red, vozač mora stići na vreme. Postoji mogućnost kratkog čekanja. Novi termin se mora rezervisati, ukoliko vozač vremenski okvir ne može koristiti jer je stao u saobraćajnoj gužvi ili mu je vozilo kvaru. Slično je i kod otpremanja aviona. Avio-kompanije imaju takozvane „Time-Slots“ u kojima se let mora odviti. Ukoliko se to ne desi, vremenski prozor propada i prete visoke kazne.

Pogledajte i pod:

  • Sistem za upravljanje prevozom

    Sistem za upravljanje prevozom je alat za disponente. Sa sistemom za upravljanje prevozom disponent može upravljati nalozima koje je primio od otpremnika/proizvođača i uređivati ih. Time se planiraju ture i rute. U svakom trenutku je vidljiva iskorišćenost

Postanite insajder u branši

Primajte redovno relevantne članke, dragocene stručne priloge i ekskluzivne izveštaje za korisnike!


Prijava za bilten

do vrha