skip navigation

Rečnik transporta

Unosi u leksikon

A B C Č D E F H I J K L M N O P R S Š T U V Z

Vremenskog upravljanja

Svrha sistema vremenskog upravljanja je uglavnom izbegavanje vremena stajanja (autosati) na utovaru ili istovaru. Kako bi špediter ili vozač mogli naprimer istovariti u supermarketu, moraju prvo putem portala (sistem vremenskog upravljanja) rezervisati sebi termin. U portalu su vidljivi vremenski okviri koji su slobodni na mestu istovara (na primer, 14:00-15:00 sati) i oni se mogu rezervisati. Kako bi došao odmah na red, vozač mora stići na vreme. Postoji mogućnost kratkog čekanja. Novi termin se mora rezervisati, ukoliko vozač vremenski okvir ne može koristiti jer je stao u saobraćajnoj gužvi ili mu je vozilo kvaru. Slično je i kod otpremanja aviona. Avio-kompanije imaju takozvane „Time-Slots“ u kojima se let mora odviti. Ukoliko se to ne desi, vremenski prozor propada i prete visoke kazne.

Pogledajte i pod:

  • Sistem za upravljanje prevozom

    Sistem za upravljanje prevozom je alat za disponente. Sa sistemom za upravljanje prevozom disponent može upravljati nalozima koje je primio od otpremnika/proizvođača i uređivati ih. Time se [...]

Uvek u toku

Ovde možete da se prijavite za besplatni bilten.

Prijava za bilten

Sva polja sa oznakom '*' su obavezna i molimo Vas da ih popunite.

Slanjem formulara za registraciju potvrđujete da ste upoznati sa našim Smernicama o zaštiti podataka.

Prijava za bilten:


Vaše lične podatke (adresa e-pošte, ime i prezime) TIMOSOFT GmbH prosleđuje radi slanja informacija e-poštom banci podataka sC-Networks GmbH (Registarski sud: Okružni sud Minhen, registrski broj: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2, 82319 Starnberg. SC-Networks GmbH podleže Saveznom zakonu o zaštiti podataka, kao i uputstvima TIMOCOM GmbH.

do vrha