skip navigation

Kratko i jednostavno sada možete osmisliti i Vaše transportne i logističke procese. Bez obzira da li je u pitanju priprema transporta, izvršenje ili upravljanje nalozima, u Sistemu pametne logistike TIMOCOM-a ćete pronaći odgovarajuću aplikaciju za Vaše potrebe i Vaš stepen digitalizacije.

LTL (Less Than Truckload)

Kao LTL (Less Than Truckload) se označava delimični tovar kamiona. Obično se za kamion koji je samo delimično natovaren traže dodatni delimični tovari da bi se taj transport isplatio. Kao alternativa za dodatne delimične tovare nude se grupni tovari robe.

Teoretski, dva delimična tovara svakako mogu prevozniku da donesu više novca u odnosu na jedan kompletan tovar iste težine i zapremine, međutim kod svakog utovara i istovara može doći do kašnjenja, što transport u celini može znatno da produži. U slučaju posebno hitnih fiksnih termina može se desiti da kamion mora da vozi duži deo puta samo sa delimičnim tovarom.

Delimični tovar kontejnera se naziva LCL („less than container load“).

Postanite insajder u branši

Prijavite se ovde i dobijajte redovno relevantne članke koji olakšavaju Vašu radnu svakodnevicu i proširuju Vaše poslovne vidike.

Prijava za bilten

Sva polja sa oznakom '*' su obavezna i molimo Vas da ih popunite.

Slanjem formulara za registraciju potvrđujete da ste upoznati sa našim Smernicama o zaštiti podataka.

Prijava za bilten:


Vaše lične podatke (adresa e-pošte, ime i prezime) TIMOSOFT GmbH prosleđuje radi slanja informacija e-poštom banci podataka sC-Networks GmbH (Registarski sud: Okružni sud Minhen, registrski broj: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2, 82319 Starnberg. SC-Networks GmbH podleže Saveznom zakonu o zaštiti podataka, kao i uputstvima TIMOCOM GmbH.

do vrha