Kratko i jednostavno sada možete osmisliti i Vaše transportne i logističke procese. Bez obzira da li je u pitanju priprema transporta, izvršenje ili upravljanje nalozima, u Sistemu pametne logistike TIMOCOM-a ćete pronaći odgovarajuću aplikaciju za Vaše potrebe i Vaš stepen digitalizacije.

CEMT dozvola

CEMT dozvola (CEMT= Conférence Européenne des Ministres des Transports / Evropska konferencija ministara saobraćaja) omogućuje preduzećima da otpremaju robu u međunarodnom drumskom saobraćaju između zemalja članica CEMT-a (osim OECD-a ovo su i mnoge istočnoevropske i južnoevropske zemlje). CEMT dozvola ne odnosi se na domaći saobraćaj u zemlji članici CEMT-a ili na razmenu robe između zemlje članice CEMT-a i zemlje koja nije članica.
Dozvole izdaje odgovarajuće ministarstvo za transport ili trgovinu. Upotreba ove dozvole podrazumeva primenu strogih standarda, koji između ostalog obuhvataju i kategoriju vozila (EURO 1-4). Ne postoji legalno pravo na izdavanje dozvole. Dozvola se mora nositi na svakoj vožnji – sa ili bez tereta – i mora se popuniti pre početka putovanja. Dozvola važi jednu kalendarsku godinu.

Postanite insajder u branši

Primajte redovno relevantne članke, dragocene stručne priloge i ekskluzivne izveštaje za korisnike!


Prijava za bilten

do vrha