skip navigation

Rečnik transporta

Unosi u leksikon

A B C Č D E F H I J K L M N O P R S Š T U V Z

Kratko i jednostavno sada možete osmisliti i Vaše transportne i logističke procese. Bez obzira da li je u pitanju priprema transporta, izvršenje ili upravljanje nalozima, u Sistemu pametne logistike TIMOCOM-a ćete pronaći odgovarajuću aplikaciju za Vaše potrebe i Vaš stepen digitalizacije.

CEMT dozvola

CEMT dozvola (CEMT= Conférence Européenne des Ministres des Transports / Evropska konferencija ministara saobraćaja) omogućuje preduzećima da otpremaju robu u međunarodnom drumskom saobraćaju između zemalja članica CEMT-a (osim OECD-a ovo su i mnoge istočnoevropske i južnoevropske zemlje). CEMT dozvola ne odnosi se na domaći saobraćaj u zemlji članici CEMT-a ili na razmenu robe između zemlje članice CEMT-a i zemlje koja nije članica.
Dozvole izdaje odgovarajuće ministarstvo za transport ili trgovinu. Upotreba ove dozvole podrazumeva primenu strogih standarda, koji između ostalog obuhvataju i kategoriju vozila (EURO 1-4). Ne postoji legalno pravo na izdavanje dozvole. Dozvola se mora nositi na svakoj vožnji – sa ili bez tereta – i mora se popuniti pre početka putovanja. Dozvola važi jednu kalendarsku godinu.

Postanite insajder u branši

Prijavite se ovde i dobijajte redovno relevantne članke koji olakšavaju Vašu radnu svakodnevicu i proširuju Vaše poslovne vidike.

Prijava za bilten

Sva polja sa oznakom '*' su obavezna i molimo Vas da ih popunite.

Slanjem formulara za registraciju potvrđujete da ste upoznati sa našim Smernicama o zaštiti podataka.

Prijava za bilten:


Vaše lične podatke (adresa e-pošte, ime i prezime) TIMOSOFT GmbH prosleđuje radi slanja informacija e-poštom banci podataka sC-Networks GmbH (Registarski sud: Okružni sud Minhen, registrski broj: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2, 82319 Starnberg. SC-Networks GmbH podleže Saveznom zakonu o zaštiti podataka, kao i uputstvima TIMOCOM GmbH.

do vrha