04.03.2022

Ubrzani rast digitalizacije logistike

TIMOCOM objavljuje ogroman rast broja klijenata – više od 50.000 klijenata koristilo je Sistem pametne logistike ovog FreightTech preduzeća.

TIMOCOM povezuje evropsku logistiku

FreightTech preduzeća akterima u logistici nude digitalnu podršku u upravljanju logističkim procesima. Upravo to čini i Sistem pametne logistike kompanije TIMOCOM prateći klijente od pokretanja posla do obrade plaćanja . Sve više učesnika na tržištu koristi ovaj servis. Nedavno je ova IT kompanija premašila brojku od 50.000 klijenata i može biti zadovoljna trajnim poverenjem unutar logističke industrije: „Ovo je prekretnica u istoriji naše kompanije i važan korak na putu ostvarenja naše vizije sveta bez logističkih izazova“, kaže Tim Thiermann, Managing Partner kompanije TIMOCOM.

„Ovo je prekretnica u istoriji našeg preduzeća i važan korak na putu ostvarenja naše vizije sveta bez logističkih izazova.“ Tim Thiermann, Managing Partner TIMOCOM

„Spremnost za digitalizaciju je enormno porasla usled vanrednih okolnosti u poslednje dve godine. To pokazuje i porast broja naših klijenata“, kaže Tim Thiermann, Managing Partner kompanije TIMOCOM. „Razvoj pouzdane platforme preko koje je moguće pronaći nove poslovne partnere i pojednostaviti radne procese, bila je i biće i dalje naša osnovna težnja.“ Dokaz da FreightTech doživljava procvat vidljiv je ne samo u poslovnim rezultatima kompanije TIMOCOM: Frauenhofer SCS je otkrio da većina od oko 350 logističkih startapova koji trenutno nude svoje usluge u zemljama nemačkog govornog područja, u ponudi ima tehnologije ili usluge koje podržavaju logističke usluge.

I dalje postoji napetost na transportnom tržištu

Sistem pametne logistike kompanije TIMOCOM akterima u sektoru logistike nudi digitalnu podršku u upravljanju logističkim procesima – od pokretanja posla do obrade plaćanja. Više od 135.000 korisnika dnevno objavi do 800.000 ponuda tereta i tovarnog prostora na Berzi tereta. Tokom 2021. godine često je bilo i više od milion međunarodnih ponuda tereta dnevno, za koje je u sistemu tražen odgovarajući tovarni prostor. Preko ovog sistema je osim toga praćeno više od 175.000 kamiona tokom godine i izračunato skoro 37 miliona ruta.

Logistika postaje sve značajnija, čemu je doprinela i nedavno veoma napeta situacija na transportnom tržištu. „Izazovi u vezi sa nedostatkom vozača i smanjenim transportnim kapacitetima nastaviće da zaokupljaju globalnu ekonomiju i u narednoj godini“, kaže Gunnar Gburek, Head of Business Affairs. TIMOCOM zato nudi jednostavna i fleksibilna rešenja kako bi predupredio uska grla u transportu i isporukama u drumskom transportu robe.

Više informacija o kompaniji TIMOCOM možete pronaći na  www.timocom.rs.

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha