05.06.2019

TIMOCOM predstavlja sveobuhvatan sistem novih pametnih aplikacija za logistiku

Krčenje puta preduzećima u digitalnu eru

(2)

Erkrat/Minhen, 5. juna 2019. godine – TIMOCOM želi da omogući transportnim i logističkim preduzećima put u digitalnu eru. Na sajmu transport logistic 2019 u Minhenu IT kompanija predstavlja sveobuhvatan sistem novih aplikacija, interfejsa i partnera koji podržava logističare u svim oblastima transportnog procesa. „Želimo da inovacije koje naši klijenti svakodnevno unapređuju učinimo dostupnim tako jednostavno kao struju iz utičnice“, kaže TIMOCOM-ov PR Gunnar Gburek.

Prateći viziju preduzeća da stvori logistiku bez izazova TIMOCOM proširuje svoje Tržište. On proširuje vodeću evropsku berzu tereta i tovarnog prostora koja je deo sistema za inovativne digitalne aplikacije, na primer radi izvršenja naloga.  „Naš cilj je da postanemo primarni digitalni snabdevač evropske logističke branše za našu mrežu klijenata i partnera“, kaže Gburek.

IT kompanija će do 2030. godine investirati celih 100 miliona evra u proširenje sistema i tokom tog vremenskog perioda sa brojkom od 100.000 više nego udvostručiti broj svojih klijenata. Tokom dalje internacionalizacije broj zaposlenih u sledećih jedanaest godina treba da poraste sa 300 na 800. 

Smart APIs omogućuju direktnu razmenu podataka sa sistemom pametne logistike

Novi interfejsi pojednostavljuju preduzećima pristup sistemu pametne logistike. Takozvani Smart APIs nude klijentima mogućnost da se povežu sa sistemom preko već postojećeg logističkog softvera. Pristup aplikacijama se vrši preko jednog jedinog interfejsa. Tako, na primer, preduzeća preko Smart API Transportni nalozi mogu da se povežu sa više od 43.000 potencijalnih partnera u sistemu i pošalju i prime transportne naloge iz sopstvenog logističkog softvera.

Deljenje podataka sa partnerima u mreži

Deo ideje sistema je integracija jakih partnera. Sa Cargoclix-om i Krone Telematics-om TIMOCOM je pridobio još dva čuvena preduzeća preko kojih se preko sistema mogu deliti GPS podaci o ruti. Na taj način nalogodavci koji koriste TIMOCOM mogu da planiraju, upravljaju i optimizuju transporte na osnovu podataka u realnom vremenu.  Već danas je u Tržištu integrisano 246 ponuđača telematike širom Evrope. Osim toga novi partneri su ponuđači logističkog softvera Doll + Leiber, Lavid Software, Transdata, C-Informationssysteme i Logistiqo. „Logistika živi od umrežavanja. Nju možemo skoro potpuno digitalno garantovati preko interfejs partnera koji su integrisani u naš sistem“, kaže TIMOCOM-ov portfolio menadžer Philipp Schmidt. Ideja je da se sistem ubuduće otvori i za treće aplikacije.

Nova početna stranica sistema sa vođenjem korisnika u skladu sa njihovim potrebama

Vidljiv znak nove ere kod TIMOCOM-a je potpuno novo osmišljena i strukturisana početna stranica kao ulaznica za različite pametne aplikacije sistema. Ona preko 130.000 korisnika sa nekoliko klikova vodi kroz raznovrsnost sistema i omogućuje jednostavan pristup željenim aplikacijama. „Nova početna stanica sistema je mnogo preglednija i intuitivnija jer se ciljano obraća različitim grupama korisnika i potrebama“, objašnjava TIMOCOM-ova direktorka marketinga Pélagie Mepin. Tako, na primer, preduzeća mogu direktno birati digitalne aplikacije za upravljanje tenderima, optimizaciju ruta ili praćenje.

„Želimo da našim klijentima ponudimo mogućnost da prošire i poboljšaju svoju logistiku i povećaju njenu manevarsku sposobnost“, kaže Mepin. Obećanje koje se odslikava i u novom sloganu kompanije TIMOCOM: „Augmented Logistics“.

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha