Saopštenja za medije

Ovde ćete naći aktuelne informacije za medije o različitim temama u vezi sa preduzećem TIMOCOM, našim klijentima, kao i o branši.
Del Ferro je tokom korone nastavio uspešno da posluje
15.09.2020

Kako je italijanska špedicija bila uspešna tokom korona krize

Pandemija korone je veoma uticala na italijansku privredu, a time i na transportnu i logističku branšu. Ali uprkos svim poteškoćama, italijansko transportno preduzeće Dal Ferro je nastavilo da radi uspešno zahvaljujući sopstvenoj kreativnosti i uz pomoć TIMOCOM-a. I da savladava mnoge od svakodnevnih izazova.

dalje >
Rast broja ponuda tereta
03.09.2020

TIMOCOM-Transportni barometar: Korona uzrokuje drastičan pad

Erkrath, 03.09.2020. godine – Zbog pandemije je i u mesecima sa tradicionalno najintenzivnijim transportima, aprilu i maju, došlo do drastičnog pada transportnih usluga „U drugom kvartalu 2020. godine transportni barometar beleži pad tereta od 45 procenata u poređenju sa istim periodom prošle godine“, kaže Gunnar Gburek, portparol kompanije TIMOCOM. U domaćem saobraćaju u Nemačkoj brojke su u drugom kvartalu ove godine još više opale.

dalje >
Vozni park preduzeca Dodic doo je porastao zahvaljujuci koriscenju TIMOCOMovog sistema
25.06.2020

Sa TIMOCOM-om na putu ekspanzije i izvoza

Od 2009. godine TIMOCOM dozvoljava pristup svom sistemu i preduzećima iz proizvodnje i trgovine. Da je proširenje i na ovaj krug klijenata bilo korak u pravom pravcu, jasno pokazuje priča o uspehu klijenta Dodić doo. 

dalje >
SR_TM_Quartalsbericht_2020_QB1
27.04.2020

TIMOCOM-Transportni barometar: Promenljivo evropsko transportno tržište u znaku korone

Erkrat, 27. April 2020. godine – Nesigurnost u vezi sa tokom krize izazvane korona virusom dovela je do naglog skoka ponuda tereta na evropskom transportnom tržištu. „Mnoga preduzeća su u očekivanju zatvaranja granica i drugih ograničenja u vezi sa koronom požurila sa narudžbinama“, komentariše Tilman Fecke, poslovni analitičar u kompaniji TIMOCOM, neobično visok rast ponude tereta postavljenih do sredine marta na vodećoj evropskoj berzi tereta.

dalje >
25.03.2020

Zbog trenutne situacije: TIMOCOM proširuje pristup vodećoj berzi tereta i skladišnih prostora u Evropi

Erkrath, 25.03.2020. godine – Vlasnik vodeće berze tereta u Evropi, IT preduzeća TIMOCOM, u vreme krize proširuje mogućnosti pristupa svom logističkom sistemu. „Želimo da damo svoj doprinos da se i u uslovima trenutne vanredne situacije obezbedi snabdevanje stanovništva i sačuva lanac snabdevanja“, kaže TIMOCOM-ov direktor Tim Thiermann.

Nakon provere i izmenom svoje licence vezane za IP, klijenti od sada mogu upravljati svojim transportnim i logističkim poslovima od kuće, nezavisno od mesta gde se nalaze. Osim toga TIMOCOM otvara svoju mrežu od preko 43.000 preduzeća za sve one kojima trenutno nedostaje fleksibilna mreža transportnih i logističkih partnera kako bi svoje klijente i dalje mogli da snabdevaju hitno neophodnim dobrima. 

dalje >
19.02.2020

TIMOCOM-Transportni barometar: Nemačka gubi snagu, Italija je izuzetak

Erkrath, 19.02.2020. godine – Italijanski logističari su se prošle godine radovali očiglednom rastu: „Za Italiju beležimo rast tereta od 16 procenata u poređenju sa prethodnom godinom“, kaže TIMOCOM-ov poslovni analitičar Tilman Fecke. I to je potpuno u suprotnosti sa trendom. Jer je upravo sačinjeni godišnji pregled TIMOCOM-ovog transportnog barometra sve drugo samo ne pozitivan. Tako je 2019. godine u poređenju sa prethodnom godinom došlo do pada ponuda tereta u Evropi između zemalja za 8,3 procenata. 2018. godina je završena sa pozitivnim rezultatom od 5 procenata u odnosu na 2017. godinu.

dalje >
20.12.2019

Real-Time-Visibility (vidljivost u realnom vremenu) u lancu snabdevanja

Erkrath, 20.12.2019. godine – Svi ih poznajemo i već danas sve više koristimo location-based-services (lokacijski servisi) – kod dostavljanja paketa, tokom navigacije ili kod svih lokalnih pretraga na svim pametnim telefonima. Nasuprot privatnoj primeni kod koje se skoro uvek radi o principu „pošiljalac i cilj“, real-time-tracking (praćenje u realnom vremenu) u lancu snabdevanja je znatno kompleksniji. Jer ovde učestvuje mnoštvo trgovaca, špeditera i vozača. U pitanju je delimično dug lanac dodirnih tačaka i aktera koji su neretko tehnički odvojeni jedan od drugog, ali i međusobno veoma zavisni. Kako bi se ovaj lanac snabdevanja učinio transparentnim za sve učesnike i postigli maksimalni sinergijski efekti, TIMOCOM je razvio pametnu aplikaciju i Smart API Tracking. 

dalje >
30.10.2019

Pouzdani i stalni partneri sa sistemom

Kappa Star grupa je investiciona kompanija, koju čini 5 članica koje se svrstavaju u vodeće proizvođace u okviru delatnosti u kojima posluju. Na primer fabriku biskvita Jaffa u Crvenki ili fabriku keksa i kolača Banini u Kikindi. Pored tradicionalnih konditorskih proizvođača ovoj grupi preduzeća pripadaju i Papir Servis FHB, firma Ekostar Pak, a od 2003. godine i poznati proizvođač kartona UMKA iz Beograda.

dalje >
23.10.2019

Nova lokacija u Vroclavu: TIMOCOM raste u međunarodnim okvirima i strateški širi prisustvo u Poljskoj

Stručnjak za IT i podatke nanovo usmerava svoju tržišnu strategiju za Poljsku i planira veliko širenje prisustva na novoj centralnoj lokaciji. Time se Poljska kao strateški značajno tržište za digitalnu transformaciju evropske logistike od sada još jače fokusira. 

dalje >
15.10.2019

TIMOCOM transportni barometar: Nemačka transportna privreda u trećem kvartalu 2019. godine vozi manje naloga nego u prethodnoj godini

Erkrath, 15.10.2199. Nemačka transportna preduzeća su u trećem kvartalu 2019. godine napravila manje poslova nego u prethodnoj godini. Od jula do septembra domaći kamionski transporti su opali za 12 procenata u poređenju sa istim periodom prošle godine. Uprkos tome zaustavljen je konjunkturni  pad koji je do sredine godine beležen u tražnji transportnih usluga u prvom Sistemu pametne logistike u  Evropi. O tome izveštava IT preduzeće TIMOCOM u svojoj analizi trećeg kvartala 2019. godine sa pogledom na transportni barometar.

dalje >
10.10.2019

Pripremljeni za dan D: Grace Overseas Logistics i bregzit

Erkrat, 13.10.2019. godine – Bregzit? Kada se Kevinu Frouinu, Paulu Morfettu i Octavianu Groza pomene ova tema, oni ostaju mirni. Kada su prošle godine otvorili kancelariju Grace Overseas Logistics u Crawley-u Office, bregzit je već davno bio rešena stvar. Nasuprot tome, još uvek im ide na ruku natezanje oko napuštanja EU. 

dalje >
26.09.2019

Evropski dan jezika 26. septembar 2019. godine

Erkrat, 26. septembra 2019. godine – 26. septembra se ponovo obeležava Evropski dan jezika. Njime Savet Evrope želi da doprinese jezičkoj raznolikosti u Evropi, da probudi svest ljudi o prednostima znanja jezika, podstakne individualnu višejezičnost i motiviše Evropljane za doživotno učenje jezika. Ovaj dan je uveden u 2001. godini, Evropskoj godini jezika. Od tada se mnogo toga promenilo, pre svega u oblasti digitalizacije.

dalje >

Kontakt za medije

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

do vrha

Slažem se sa tim da ova strana upotrebljava kolačiće (Cookies) za analize, lične sadržaje i reklame. Saznajte više