12.07.2016

Preko granica Evrope

Kineska državna delegacija u poseti kompaniji TimoCom

(2)

Erkrat, 24.06.2016 – Kada delegacija iz Kine dođe na evropsku turneju po centrima za transport robe, TimoCom, najveća evropska platforma za transport ne sme se zaobići kao specijalna tačka programa. Toga je već svesno ukupno jedanaest članova jer im je pre puta skrenuta pažnja na TimoCom. Zato je krajem juna državna delegacija posetila sedište preduzeća u Erkratu i tamo provela jedno popodne iza kulisa TimoCom-a.

Iz Kine preko Evrope do Erkrata

Državna delegacija na svom putovanju po Evropi već posetila centre za prevoz robe u Londonu, Amsterdamu i Minhenu da bi stekla utisak o tome kako se međusobno uklapaju drumski saobraćaj, rečna plovidba i šinski saobraćaj. Još u svojoj domovini su tražeći ozbiljnu evropsku platformu za transport naišli na TimoCom. U Kini teme optimizacije transporta i iskorišćenosti kapaciteta vozila sve više dobijaju na značaju. Nije prošlo mnogo vremena pre nego što je postalo jasno da će svratiti i u Erkrat i postiti TimoCom.

U ponedeljak, 20.06.2016. godine sve je bilo spremno. Glavni predstavnik TimoCom-a Marcel Frings i njegova asistentkinja Nadine Reutersberg poželeli su srdačnu dobrodošlicu delegaciji od jedanaest članova u TiComplex-u. Poseta je počela obilaskom četvorospratne zgrade kompanije. Dok su neka odeljenja i oblasti odgovornosti kratko predstavljeni, Marcel Frings je govorio o uspešnoj istoriji vodeće evropske kompanije na tržištu berzi tereta i transportnih kapaciteta. Od samog početka gosti su bili izuzetno zainteresovani. Jednako pažljivo su slušali izlaganja portparola preduzeća. U marketingu je skrenuo pažnju na mnoštvo različitih kultura, koje ne predstavljaju samo klijente TimoCom-a, već i one iz kojih dolaze zaposleni. Na kraju je proveo delegaciju kroz IT odeljenje u kome se platforma za transport stalno razvija i optimizuje za naše klijente. Nakon što su obišli sve spratove i odeljenja, jedanaest članova delegacije je selo i u prijatnoj atmosferi u restoran firme „Timos Esszimmer“ slušalo kako Marcel Frings predstavlja portfolio kompanije TimoCom. Pored berze tereta i transportnih kapaciteta, rešenja za proračune i praćenje, imenika preduzeća i funkcije objavljivanja tendera za redovne naloge za transport robe, gosti iz Kine su se posebno interesovali za berzu skladišta. Na kraju prezentacije preduzeća delegati su postavljali pitanja o razvoju TimoCom-a, kao i o ciljnim grupama i ključnim aspektima uspeha. 

Kada je odgovoreno na sva pitanja, državna delegacija se oprostila od nas. „Ovo definitivno nije bio naš poslednji razgovor. Izgleda da ih veoma zanima TimoCom za sopstveni transport“, smatra Frings.

Ova poseta je pokazala da TimoCom ne samo da spaja tovar i tovarni prostor, već i različite kontinente preko postojećeg radnog prostora i njegovih geografskih granica.

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha