Sve novine na jedan pogled

Aktuelna saopštenja za medije >

25.03.2020

Zbog trenutne situacije: TIMOCOM proširuje pristup vodećoj berzi tereta i skladišnih prostora u Evropi

Erkrath, 25.03.2020. godine – Vlasnik vodeće berze tereta u Evropi, IT preduzeća TIMOCOM, u vreme krize proširuje mogućnosti pristupa svom logističkom sistemu. „Želimo da damo svoj doprinos da se i u uslovima trenutne vanredne situacije obezbedi snabdevanje stanovništva i sačuva lanac snabdevanja“, kaže TIMOCOM-ov direktor Tim Thiermann.

Nakon provere i izmenom svoje licence vezane za IP, klijenti od sada mogu upravljati svojim transportnim i logističkim poslovima od kuće, nezavisno od mesta gde se nalaze. Osim toga TIMOCOM otvara svoju mrežu od preko 43.000 preduzeća za sve one kojima trenutno nedostaje fleksibilna mreža transportnih i logističkih partnera kako bi svoje klijente i dalje mogli da snabdevaju hitno neophodnim dobrima. 

dalje >
19.02.2020

TIMOCOM-Transportni barometar: Nemačka gubi snagu, Italija je izuzetak

Erkrath, 19.02.2020. godine – Italijanski logističari su se prošle godine radovali očiglednom rastu: „Za Italiju beležimo rast tereta od 16 procenata u poređenju sa prethodnom godinom“, kaže TIMOCOM-ov poslovni analitičar Tilman Fecke. I to je potpuno u suprotnosti sa trendom. Jer je upravo sačinjeni godišnji pregled TIMOCOM-ovog transportnog barometra sve drugo samo ne pozitivan. Tako je 2019. godine u poređenju sa prethodnom godinom došlo do pada ponuda tereta u Evropi između zemalja za 8,3 procenata. 2018. godina je završena sa pozitivnim rezultatom od 5 procenata u odnosu na 2017. godinu.

dalje >
20.12.2019

Real-Time-Visibility (vidljivost u realnom vremenu) u lancu snabdevanja

Erkrath, 20.12.2019. godine – Svi ih poznajemo i već danas sve više koristimo location-based-services (lokacijski servisi) – kod dostavljanja paketa, tokom navigacije ili kod svih lokalnih pretraga na svim pametnim telefonima. Nasuprot privatnoj primeni kod koje se skoro uvek radi o principu „pošiljalac i cilj“, real-time-tracking (praćenje u realnom vremenu) u lancu snabdevanja je znatno kompleksniji. Jer ovde učestvuje mnoštvo trgovaca, špeditera i vozača. U pitanju je delimično dug lanac dodirnih tačaka i aktera koji su neretko tehnički odvojeni jedan od drugog, ali i međusobno veoma zavisni. Kako bi se ovaj lanac snabdevanja učinio transparentnim za sve učesnike i postigli maksimalni sinergijski efekti, TIMOCOM je razvio pametnu aplikaciju i Smart API Tracking. 

dalje >

Aktuelne servisne informacije >

01.04.2020

Korona virus: Kako proizvodnja i trgovina mogu savladati uska grla u kapacitetima tovarnog prostora

Širenje korona virusa sve više utiče na drumski prevoz robe u Evropi. Transportni barometar FreightTech preduzeća TIMOCOM-a trenutno beleži veliki rast međunarodne ponude tereta.

Zbog trenutno povećane tražnje za namirnicama sa dužim rokom trajanja i potrošnim dobrima na međunarodnom tržištu se više nego obično traže i transportni kapaciteti. Uz to dolaze i praznici koji bi još više mogli zakomplikovati situaciju. Industrijski proizvođači i trgovina bi trebalo da se već sada pripreme na uska grla u tovarnim prostorima.

dalje >
16.03.2020

„Naša fleksibilnost se sada pokazuje kao važan bezbednosni faktor“

Erkrat, 16.03.2020. godine – Širenje korona virusa se pokazuje kao stres test koji takođe utiče na logističku branšu. TIMOCOM je pravovremeno preduzeo mere za zaštitu zdravlja zaposlenih TIMOCOM-a kao i obezbeđenje operativne sposobnosti. To znači da TIMOCOM daje sve od sebe kako bi obezbedio stabilnost i funkcionisanje kako TIMOCOM-a tako i sistema pametne logistike uključujući berzu tereta.

 

dalje >
04.03.2020

Korona virus - Kako postupati sa transportnim nalozima za Italiju i iz Italije?

Erkrat, 04.03.2020. godine – Korona virus je stigao u Evropu. Pre svega u Italiji se trenutno beleži rast infekcija virusom SARS-CoV-2 /COVID19. Šta bi pošiljaoci, špediteri i prevoznici trebalo da imaju na umu u pogođenim regionima, kako bi trebao da se ponašaju u slučaju nejasne situacije, saznaćete ovde*.

 

dalje >

Aktuelni medijski eho >

Pregled: Sa povratnim utovarima u pravcu uspeha – Sedan Trade se oslanja na TimoCom
Medium: plutonlogistics.com
Datum: 21.01.2019
Pregled: Ko je zapravo nadležan za bezbednost tereta u kamionu?
Medium: plutonlogistics.com
Datum: 21.11.2018
Pregled: TimoCom sa novim brendom na sajmu u Hanoveru
Medium: Instore.rs
Datum: 02.10.2018

Mediji

Za vizuelnu podršku tekstovima o TIMOCOM-u i TIMOCOM-a na raspolaganju Vam je TIMOCOM-ova medijateka. Slike i dokumente nudimo za preuzimanje u četiri kategorije „Branša“, „Akcije“, „Preduzeće“ i „Sistem/usluge“. Drugi filteri, npr. prema jezicima, Vam omogućuju intuitivno korišćenje naše medijateke.

Na medijateku

Kontakt za medije

TIMOCOM GmbH
Korporativna komunikacija
Timocom Platz 1
DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

do vrha

Slažem se sa tim da ova strana upotrebljava kolačiće (Cookies) za analize, lične sadržaje i reklame. Saznajte više