TIMOCOM 22.09.2021
2

Softver osigurava bezbednost u TIMOCOM mreži

Sistem za otkrivanje prevara neprekidno proverava ponude tereta i tovarnog prostora

Sigurnosni štit u mreži

Bezbednost igra veoma važnu ulogu kako u stvarnom tako i u digitalnom svetu. Mogućnost da se oslonite na bezbednost dobavljača i klijenata posebno je važna u B2B sektoru. U TIMOCOM mreži bezbednost je sada osigurana sopstvenim softverom za kontinuiranu, danonoćnu proveru ponuda tereta i tovarnog prostora.

Povećana potreba za bezbednošću na mreži

Više od 135.000 korisnika aktivno je svakog dana u Sistemu pametne logistike kompanije TIMOCOM. Svakog dana se na berzi tereta objavi i do 800.000 ponuda tereta i tovarnog prostora.  To se delimično odvija automatski preko TIMOCOM interfejsa ka TMS aplikacijama, a delom i putem direktnog ručnog unosa u sistem.

S obzirom na ovaj red veličina, može se dogoditi da se pojedini ponuđači ne pridržavanju uslova korišćenja. To se retko dešava, ali je i pored toga važno da se takve pojave spreče i takve ponude uklone. Ukoliko je potrebno, unosi koji nisu u saglasnosti sa uslovima, brišu se nakon provere. To na prvi pogled može delovati strogo. Međutim, na ovaj način se klijentima iz cele Evrope osigurava pristup pouzdanoj i bezbednoj mreži sa kvalitetnim ponudama tereta i tovarnog prostora.

Sa kontinuiranim rastom broja ponuda i aktivnih korisnika digitalnih aplikacija i servisa, povećavaju se i zahtevi u pogledu bezbednosti sistema. Rešenje koje je razvio TIMOCOM je softver koji danonoćno i automatski nadgleda sistem.

Ubrzana provera anomalija

Osim ponuda tereta i tovarnog prostora, u našem sistemu se proverava i ima li anomalija u aktivnostima. Ukoliko softver uoči nešto neobično, kreira se zahtev za proveru koji se direktno i automatski dostavlja saradnicima u odseku za bezbednost poslovanja i osiguranje kvaliteta. Naravno, bez obzira na automatizaciju i dalje se vrši individualna procena, ali je proces zahvaljujući sigurnosnom softveru ipak znatno ubrzan.

Zbog toga uvećani obim tereta u TIMOCOM sistemu ne predstavlja nikakav izazov. Sve veći broj, bilo da se radi o ponudama ili o korisnicima, ne predstavlja problem. Automatizacija osim toga povećava efikasnost postupaka i rasterećuje saradnike u aktivnoj potrazi za anomalijama. Oni mogu da direktno pregledaju i provere potencijalno otkrivene problematične ponude.

Sistem za otkrivanje prevara (Fraud Detection System) znatno olakšava rad pri proveri kompanija i ponuda u sistemu kompanije TIMOCOM. Interno razvijeno rešenje istraživačkog i razvojnog tima FreightTech preduzeća povećava bezbednost mreže, a samim tim i transportnih i špediterskih i preduzeća u Evropi.

Postanite insajder u branši

Primajte redovno relevantne članke, dragocene stručne priloge i ekskluzivne izveštaje za korisnike!


Prijava za bilten

do vrha