Transportno tržište 15.06.2021
3

Priča o uspehu: Egeplast i TIMOCOM

Brzo i efikasno do odgovarajućeg prevoznika pomoću digitalnog transportnog naloga

Zahvaljujući TIMOCOM berzi tereta, kompanija iz Grevna se snalazi i bez sopstvenog voznog parka.

Logistika se sve više i više digitalizuje. To je prilika za proizvodna i trgovinska preduzeća koja žele da racionalizuju svoje logističke procese i da ih učine efikasnijim. Važni delovi takvih procesa, kao što je izdavanje naloga, mogu da se obave digitalno i samim tim veoma brzo. U ovom blogu pročitajte kako preduzeće Egeplast veoma jednostavno digitalno dodeljuje svoje terete i uvek pronalazi odgovarajućeg špeditera za njih. 

I vi morate da dodelite terete? Upotrebite u tom slučaju TIMOCOM mrežu i pronađite odgovarajuće transportno preduzeće

Registrujte se sada

Rešenje za odnose koji se stalno menjaju

Kada u Pragu treba renovirati stari gasovod između istorijskog gradskog jezgra i reke Vltave, angažuje se Egeplast. Koncern sa 400 zaposlenih je najveći evropski proizvođač plastičnih cevi sa kupcima u više od 30 zemalja. Ova kompanija kojom upravlja vlasnik, specijalizovana u oblasti transporta vode, gasa i telekomunikacijaa, snabdeva komunalna preduzeća i mrežne operatere neophodnim cevnim sistemima. Bez obzira na to da li se radi o Bordou, Hong Kongu ili Singapuru –  Egeplast će proizvesti neophodne plastične cevi i isporučiti ih gde god da su kupcu potrebne. Prilikom slanja specifične robe oni se već dve godine oslanjaju na Berzu tereta kompanije TIMOCOM – i to sa velikim uspehom.

Otpremanje cevi dužine do 30 metara počinje u odeljenju transportne logistike u Grevnu. Odatle se koordiniše prevoz specifične robe teleskopskim poluprikolicama, otvorenim vozilima ili kamionima sa kranom. Destinacije se takođe skoro uvek menjaju, kaže Markus Holenhorst direktor logistike u kompaniji Egeplast. „Moramo u Nordernaj, na ostrvo Rigen ili u planinske predele. Mesta isporuke i vrsta robe menjaju se sa svakim novim nalogom.“ Zbog toga se stalno moraju pronalaziti novi dostupni transporti, što aplikaciju Tereti čini posebno atraktivnom za kompaniju Egeplast. Kompanija koja proizvodi 24 sata dnevno 7 dana u nedelji, koristi Spotmarkt (tržište trenutnog poslovanja) kako bi što je moguće brže realizovala naloge i dodelila terete različitim pružaocima usluga.

Vrhunska ponuda na tržištu

Direktor logistike ističe kvalitet mreže koja obuhvata 45.000 kupaca, za upravljanje transportnim procesima.

„Sistem kompanije TIMOCOM koristimo kako bismo transport poverili špediterima, zbog čega ne moramo da posedujeme sopstvena vozila", ističe Markus Holenhorst. 

Odgovarajućeg špeditera pronalaze „isuzetno brzo, budući da je TIMOCOM vrhunski provajder ovih usluga na tržištu.“ Pronalaženje odgovarajućeg partnera odvija se skoro automatski. „Kada naručimo transport u Francusku, za manje od jednog minuta dobijamo prijave za preuzimanje tovara.“ Na taj način se 30 do 50 kamiona dnevno može utovariti i poslati različitim poslovnim partnerima. Egeplast je tako na dobitku. Zahvaljujući velikom broju kupaca u mreži TIMOCOM, dodela tereta je moguća u najkraćem mogućem roku. Osim toga, unosom podataka o teretu, ponuđač kao što je kompanija iz Grevna može da predstavi pošiljku sa svim potrebnim detaljima kao što su dimenzije, vrsta, težina, mesto polaska i odredište. To omogućava pronalaženje transportnog preduzeća koje tačno odgovara zahtevima ponuđača.

Aplikacija Tereti nam otvara široku mrežu kontakata, koja bi nam inače bila nedostupna. Tako možemo da ponudimo tovare, a naši poslovni partneri dobijaju nalog i mogu da smanje broj praznih vožnji. Ovo je dobitna kombinacija za sve.“ 

Sigurno pronalaženje pravog prevoza

„Kada sam pre 20 godina ušao u svet logistike, mnogo toga se i dalje radilo preko telefona. Danas se početni poslovni kontakti uspostavljaju digitalno i sve se mnogo brže odvija.“ Ovo još jednom pokazuje koliko su digitalna rešenja postala važna u procesu transporta. Kompaniji Egeplast se isplatilo korišćenje aplikacije Tereti. Možete biti sigurni da će teret biti dodeljen brzo i fleksibilno.

Preduzeća iz oblasti proizvodnje i trgovine imaju poverenja u aplikaciju Tereti. Ukoliko i vi želite da pronađete odgovarajuće partnere za svoje ponude za prevoz u mreži kompanije TIMOCOM, testirajte četiri nedelje besplatno najveću evropsku berzu tereta.

Registrujte se sada

Postanite insajder u branši

Primajte redovno relevantne članke, dragocene stručne priloge i ekskluzivne izveštaje za korisnike!


Prijava za bilten

do vrha