Logističko znanje 12.01.2021
3

Postupak sa neurednim platišama

Mega Pol Trans se oslanja na naplatu potraživanja TIMOCOM-a

Eliza Wyrwich radi u odeljenju za knjigovodstvo, računovodstvo i naplatu potraživanja u firmi Mega Pol Trans u Pili i u slučaju

Ako je rok plaćanja prekoračen i svi napori oko naplate ostali bez uspeha, oko naplate može pomoći agencija za naplatu potraživanja. Transportno preduzeće Mega Pol Trans iz Poljske za to koristi uslugu naplate potraživanja TIMOCOM-a – sa uspešnoću od preko 90 procenata.

Transporti obavljeni i uprkos tome neuredne platiše

Oni prevoze na mnogobrojnim relacijama praktično u celoj Evropi. Mega Pol Trans vozi za Mađarsku, Nemačku, Italiju, Belgiju, Holandiju i Češku – to zavisi samo od transportnog naloga. Postoje mnoge relacije, takođe i klijenti i shodno tome i veća verovatnoća da će se pojaviti nenaplaćena potraživanja.

Izostanak uplata generalno može predstavljati veliki problem za transportna i logistička preduzeća: Tekući troškovi poslovanja su visoki i gomilanje nenaplaćenih potraživanja može dovesti do finansijskih gubitaka - u najgorem slučaju i do bankrota preduzeća.

Eliza Wyrwich radi u odeljenju za knjigovodstvo, računovodstvo i naplatu potraživanja u firmi Mega Pol Trans u Pili i vodi računa o neplaćenim računima. „Kada se radi o pružanju usluge prevoza, mi po pravilu pretpostavljamo da će se nakon isporuke robe plaćanje izvršiti u dogovorenom roku, koji je ionako već dug. Međutim, to nije uvek slučaj“, smatra gđa Wyrwich.

 

Rešavanje nenaplaćenih potraživanja

Špedicija se oslanja na dijalog radi očuvanja dobrih partnerskih odnosa. „Najpre nazovemo i zamolimo za plaćanje elektronskom poštom.“ Kada to ne pomogne, a  potraživanje je nesporno, posežemo za međunarodnom uslugom naplate potraživanja TIMOCOM-a. „Imamo mnogo iskustva u radu sa TIMOCOM-om jer u nekim mesecima TIMOCOM-u dostavljamo i nekoliko naloga za naplatu.“

Za Wyrwich je to pitanje kalkulacije. „Kada je iznos visok i slučaj se može rešiti vansudski, isplati se  korišćenje ove mogućnosti.“ Uvek se mora dobro razmisliti pre nego što se naplata nekog potraživanja zatraži sudskim putem. a to ne košta malo i često traje veoma dugo. Posebno u međunarodnim poslovima ovaj put krije u sebi prepreke.

 

Konsekventna pomoć u slučaju neplaćenih računa

U tom slučaju može pomoći usluga naplate potraživanja TIMOCOM-a. Tim oko Alexandera Oebela, Director Debt Collection & Legal Affairs, vas podržava na 27 jezika. Zaposleni kontaktiraju dužnika i proveraju činjenično stanje kao neutralna instanca. Oni održavaju blizak kontakt sa poveriocem tako da ovaj direktno vidi napredak u ovom pitanju. Brzo delanje, pristup velikoj bazi informacija i iskustvo  međunarodne naplate potraživanja TIMOCOM-a omogućavaju ili da se potraživanje naplati bez odlaganja ili da se odredi najbolji postupak u slučaju da to nije moguće. „Veoma cenimo ovu uslugu, jer je stopa uspešnosti do 90 procenata“, kaže Wyrwich.

„Tako štedimo vreme i novac. I kada je suma mala, još više je u našem interesu da ne pravimo dodatne troškove. TIMOCOM međunarodna naplata potraživanja nije skupa i zbog toga predstavlja optimalna način autsorsinga upravljanja potraživanjima. To je vredna podrška kako bi se naplatilo potraživanje ili dobila informacija o tome da li uopšte postoji neka šansa da se nenaplaćeni iznos dobije“, kaže Wyrwich.

 

Ako i Vi želite neko rešenje kako da postupate sa nenaplaćenim računima, rado će Vam pomoći usluga naplate potraživanja TIMOCOM-a.

Informišite se sada o naplati potraživanja!

 

Ovo bi takođe moglo da Vas interesuje:

Sedam najčešćih pitanja o naplati potraživanja u logistici (samo na nemačkom)

Vaša prava i obaveze u slučaju kašnjenja sa plaćanjem ukratko (samo na nemačkom)

Smart Logistics je najjača poluga za uštedu troškova i rast (samo na nemačkom)

Postanite insajder u branši

Primajte redovno relevantne članke, dragocene stručne priloge i ekskluzivne izveštaje za korisnike!


Prijava za bilten

Pop-up image - Logistic
Da li želite da postanete stručnjak u logistici?

Od sada možete da primate naše uzbudljive vesti iz logistike putem e-mejla.  Budite jedna od kompanija koja će imati korist od naših obaveštenja.

do vrha