TIMOCOM 26.01.2023
5

„Pronađite transportne naloge“ – Izbegnite prazne vožnje pomoću 5 saveta kompanije TIMOCOM

ein-lkw-mit-offener-heckklappe-steht-an-einer-laderampe-und-wird-von-einem-gabelstapler-beladen-

Od ukupno 408,8 miliona vožnji kamiona na teritoriji Nemačke tokom 2021. godine, čak 153,7 miliona bile su prazne vožnje. To je skoro 38 procenata. Podaci nemačke Savezne agencije za motorna vozila pokazuju sledeće: pronalaženje odgovarajućeg tereta, kako bi se izbegle prazne vožnje, može biti veliki izazov uprkos trenutno velikom broju ponuda. Ovde na scenu stupa TIMOCOM sa svojim sistemom pametne logistike. On predstavlja sinonim sa optimizaciju iskorišćenosti kapaciteta i efikasnu upotrebu resursa.


„Voleo bih da pronađem transportne naloge.“ – Mnogima je ova izjava poznata; možda ste i vi danas rekli isto to?

Sledećih 5 saveta predstavljaju različite mogućnosti za izbegavanje praznih vožnji i povećanje prometa.

Hajde da zajedno radimo na smanjenju broja skupih i ekološki štetnih praznih vožnji. Uverite se u svestranost sistema pametne logistike kompanije TIMOCOM putem neobavezujućeg testa.

Kako doći do naloga za transport: Ovako možete da ostvarite svoj cilj

38 procenata praznih vožnji u Nemačkoj. Da li vas je broj iznenadio ili odražava vašu stvarnost? Zajedno možemo smanjiti taj veliki broj. Uz pomoć ovih 5 saveta možete ugovoriti maksimalan broj unosnih transportnih naloga u Sistemu kompanije TIMOCOM već do kraja radnog dana:

1. Pretražite terete

Isporučili ste robu i ne želite da se vratite prazni. Ugovoreni transport je otkazan, vaš kamion stoji neiskorišćen na parkingu i uprkos tome proizvodi tekuće troškove.

U aplikaciji Tereti, malom segmentu TIMOCOM Berze tereta, izvršite individualno filtriranje tereta koje biste mogli da prevezete. Pored različitih opcija filtriranja prema relacijama, u proširenom filteru pretrage postoje i mnoge druge dodatne mogućnosti.  Pronašli ste zanimljivu ponudu tereta? Uspostavite kontakt sa svojim potencijalnim klijentom direktno iz ponude tereta i upotrebite alat za izračunavanje troškova svog transporta.

2. Ponudite tovarni prostor

Interesantno je da većina pružalaca transportnih usluga traži terete, ali pritom ne oglašava nužno i raspoloživi tovarni prostor. Potreban trud? Isto onoliko mali, kao i prilikom potrage za teretom.  

U vremenima kada broj tereta prevazilazi količinu dostupnog tovarnog prostora, vaša ponuda kamiona može da privuče pažnju na sebe – i samim tim na vas kao kvalifikovanog pružaoca transportnih usluga. Dajte svoju ponudu - gde možete da utovarite, kuda možete da vozite, šta možete da prevozite itd. Uvek imajte na umu: vlasnici robe takođe koriste Berzu tereta, kako bi pronašli prevoznike za svoju robu i tako predupredili nedostatak vozača. Oni će sigurno biti zahvalni što su pronašli odgovarajuće vozilo. Zašto ne i vaše?

3. Pronađite dodatni teret

„Ja sam, u stvari, već sit, ali ima mesta za desert.“ Na ovaj ili sličan način bi se mogla parafrazirati tema „Dodatnog tereta“. Upravo ste utovarili glavni transport, ali ima još malo slobodnog tovarnog prostora.

Bilo spontano ili s vremena na vreme – među ponudama tereta u sistemu kompanije TIMOCOM možete pronaći ne samo kompletne, već i delimične utovare, koje možete preuzeti kao dodatni teret. U tom slučaju postupate isto onako kao i prilikom uobičajene potrage za teretom,  a jedina razlika je u tome što je ruta, s obzirom na glavni transport, unapred definisana. Iskoristite rastuću potražnju za količinama robe u veličini jedne serije. Zbog promene potreba kupaca i sve intenzivnijeg fluktuirajućeg ponašanja potrošača, sve su popularnije manje količine robe. Iskoristite takvu situaciju – napunite svoj tovarni prostor i povećajte promet.

4. Reklamirajte usluge

Više od 50.000 proverenih preduzeća čini mrežu sistema kompanije TIMOCOM. Izgradite sopstvenu mrežu od ovih kompanija. Kako? Sa samo nekoliko klikova u sistemu kompanije TIMOCOM.

Pozitivne ocene vaših klijenata privući će nove kupce. Takođe, možete da pređete granice uobičajenog i predstavite svoje usluge u profilu kompanije. Osim kontakt podataka tamo možete da otpremite i dokumente koji se često koriste, tako da ne morate ponovo da ih šaljete svakog puta kada vas neko kontaktira. Tu možete uneti i informacije o svom voznom parku, relacijama i robi koju prevozite. Preko funkcije pretrage u profilima sada ćete biti predloženi kao partner. Pokažite šta sve možete i umete – reklamirajte svoj posao direktno u Sistemu pametne logistike!

5. Iskoristite tendere

Ponovo prazan i ponovo u potrazi za teretom. Dobar savet za svakoga, ko želi da izbegne tako nešto, jeste da potraži redovne ture za stalne klijente. Pogađate, sistem kompanije TIMOCOM ima rešenje i za to.

U aplikaciji Tenderi imate mogućnost sklapanja dugoročnih ugovora. Vlasnici robe, kao i špedicije i prevoznici, ovde unose redovne ture za koje traže pružaoce transportnih usluga. I prevoznici? Da, jer je sasvim moguće da se iz različitih razloga pojavi višak tereta – pa čak i da se to događa redovno. Tendere možete da filtrirate na sličan način kao i ponude tereta, zatim date svoju ponudu. Preduzeće koje je raspisalo tender, na kraju bira pružaoca usluga. Ko zna, možda ćete i vi uskoro imati stalnog klijenta sa kojim ćete moći da kompenzujete deo svojih praznih vožnji.

Promenite navike, preuzmite inicijativu, iskoristite kapacitete tovarnog prostora

Vidite i sami da postoje mnoge mogućnosti za izbegavanje praznih vožnji i uvek je preporučljivo imati TIMOCOM sistem kao keca u rukavu. Ključno je ne čekati narudžbine, jer ima mnogo pružalaca usluga.

Ukoliko

  • niste od onih koji samo pretražuju, već i oglašavate usluge,
  • pouzdani ste i dobijate pozitivne ocene,
  • dobro predstavljate svoje preduzeće u mreži kompanije TIMOCOM i
  • u idealnom slučaju obezbeđujete maksimalnu transparentnost, npr. praćenjem preko GPS-a ili preko opcije praćenja pošiljki,

na dobrom ste putu da optimizujete korišćenje kapaciteta.

Hajde da zajedno radimo na smanjenju broja skupih i ekološki štetnih praznih vožnji. Uverite se u svestranost sistema pametne logistike kompanije TIMOCOM putem neobavezujućeg testa.

Postanite insajder u branši

Primajte redovno relevantne članke, dragocene stručne priloge i ekskluzivne izveštaje za korisnike!


Prijava za bilten

Pop-up image - Logistic
Da li želite da postanete stručnjak u logistici?

Od sada možete da primate naše uzbudljive vesti iz logistike putem e-mejla.  Budite jedna od kompanija koja će imati korist od naših obaveštenja.

do vrha