02.01.2017

Zaposleni TimoCom-a poslali poklone deci u Moldaviji

Podeljeno 146 poklon paketića siromašnoj deci

(5)

Erkrath, 24.12.2016 – Konvoj sa novogodišnjim paketićima je i ove godine krenuo iz Nemačke za Ukrajinu, Rumuniju i Moldaviju. U akciji je po drugi put učestvovao zaposleni TimoCom-a, vozač kamiona Jochen Dieckmann, koji je još tokom toplih letnjih meseci pozvao svoje koleginice i kolege u Erkrathu da prikupe poklone. Tako je i učinjeno da bi početkom decembra bilo podeljeno 146 poklona za decu u socijalnim ustanovama.

Od dece zaposlenih za decu

Kada je u leto 2016. godine odlučeno da TimoCom podrži ovogodišnji konvoj božićnih paketića, interesovanje zaposlenih je bilo izuzetno veliko. Uzrok tome svakako nije bio samo pozitivan prošlogodišnji izveštaj gospodina Dieckmanna. Pre svega gest da se u okruženju zaposlenih organizuje prikupljanje donacija u stvarima i saznanje da će pokloni zaista stići na ranije kontaktirano odredište motivišu na učešće.

Mnogi koriste izuzetnu priliku kako bi sa svojom decom tokom letnjeg raspusta pakovali božićne paketiće i naučili ih da ono što imaju podele sa ugroženim devojčicama i dečacima. Na taj način su odeća, igračke higijenski proizvodi, slatkiši i hrana sa dugim rokom trajanja dospeli u paketiće veličine kutije za obuću koji su prošle nedelje pri spoljnoj temperaturi od minus 9 stepeni Celzijusa uručeni njihovim malim primaocima.

Komadić normalnosti za Božić

Dva od ukupno 40 kamiona, svi puni poklona, stigli su u Moldaviju nakon vožnje duge 44 sata. U prtljagu: 146 poklona zaposlenih TimoCom-a koji su na licu mesta podeljeni štićenicima udruženja „Speranta“ (Nada).

„Speranta kao ime ove ustanova je neverovatno važno“, kaže Jochen Dieckmann, još uvek pun utisaka sa lica mesta. „Udruženje se brine o siročićima i maloletnim beskućnicima. Svako od ove dece se svakog dana nada da će ga neka porodica primiti. Akcijom novogodišnjih paketića smo ipak uspeli da deci damo komadić normalnosti. Naime, običaj poklanjanja za Božić. Zahvalnost dece se ne može opisati rečima. Verujem da će deca ove trenutke čuvati u srcu isto kao i ja sam.“

TimoCom i svi zaposleni se raduju ovoj pozitivnoj povratnoj informaciji i u to ime žele svima srećne praznike.

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha