25.06.2014

Vrata pored vrata sa evropskom transportnom branšom

Špedicija TL Trans Oy nalazi na stotine tovara na TimoCom berzi tovara

(1)

Iako na prvi pogled ne možete to ni da zamislite, regija Österbotten u zapadnoj Finskoj nije samo posebna po svojim prelepim pejzažima sa rekama i livadama, već predstavlja važnu lokaciju za logistiku. Jedno od preduzeća koja imaju svoje sedište u tom mestu je TL Trans Oy iz opštine Kruunupy koja ima 6700 stanovnika. Posebno: Špedicija već 10 godina koristi berzu tovara i tovarnog prostora TC Truck&Cargo® IT pružaoca usluga TimoCom iz Düsseldorf-a i preko berze godišnje šalje na put oko 500 tovara. Lični prikaz priče o uspehu ovog preduzeća daje nam ovaj Šveđanin finskog porekla i menadžer za uvoz kod TL Trans Oy, Daniel Enkvist.

 

5 disponenata, 45 kamiona, 500 tovara dodatno preko TC Truck&Cargo®

„TL Trans Oy se od 90-tih bavi spoljnom trgovinom. Uvozimo prehrambene artikle kao što je voće i povrće i izvozimo industrijske materijale, posebno plastiku i papir. Naše najvažnije partnerske države su Nemačka, države Beneluksa, kao i Italija i Španija. Iza TL Trans Oy stoji tim od 5 ljudi. Imamo 5 kamiona koja voze za nas i berzu tovara sa kojom uvek nađemo odgovarajući tovar. To znači u brojkama: 500 dodatnih međunarodni tovara godišnje.“

 

Berza tovara kao najvažniji alat

„Pre deset godina pozvao nas zaposleni TimoCom-a i predstavio nam je, na naše iznenađenje na Švedskom, i to bez ikakvog akcenta, berzu tovara i tovarnog prostora. Onda smo taj program mesec dana isprobali bez ikakvih troškova i od tada smo zadovoljni klijenti TimoCom-a. Za nas je TC Truck&Cargo® najvažniji alat za izbegavnje praznih vožnji i popunjavanje kapaciteta. Do sada nam nije ni bila potrebna druga berza tovara, jer sve nađemo kod TimoCom-a."

 

Partner od poverenja za uspeh

„Prednost TL Trans Oy je naša usluga od vrata do vrata. Ne postoje zaustavljanja ili zamena vozila, što uvećava sigurnost klijenta, kao i našu sigurnost. Partneri od poverenja su nam veoma važni. Njih nalazimo putem TimoCom-a. Samo jednom tokom tih godina smo morali da sačekamo duže na plaćanje i tada nam je odljenje za naplatu TimoCom-a pomoglo brzo i uspešno. Pošto imamo veoma mnogo sezonskih vožnji moramo da budemo fleksibilni i to možemo uz široku klijentelu koju ima TimoCom. Preko berze imamo sada redovan kontakt sa preko 100 poslovnih partnera, a tokom nedelje sarađujemo sa oko 20 od njih."

 

Samo jedna stvar brine ovog Šveđanina finskog porekla: „Nadam se da neće svi naši konkurenti da otrče kod TimoCom kada pročitaju ovaj intervju “, kaže menadžer za uvoz Daniel Enkvist uz namigivanje.

 

Više informacija o TL Trans Oy i TimoCom-u na www.tltrans.fi i www.timocom.rs.

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha