24.01.2018

Transportna platforma TimoCom sarađuje sa kompanijom UTA

IT stručnjak sa UTA mrežom pumpi za točenje goriva nastavlja sa integracijom dodatnih POI tačaka u svom rešenju za praćenje

(1)

- Vodeća transportna platforma u Evropi širi svoje digitalne aplikacije
- Planiranje ruta u koje je uključeno 44.000 pumpi za točenje goriva širom Evrope
- Stanice za točenje goriva za 2,6 miliona deonica

Sa TimoComom se na rutama za transport sada mogu planirati i stanice za točenje goriva. Saradnjom sa pružaocem usluga i kartica za točenje goriva, kompanijom UNION TANK Eckstein (UTA) iz Kleinostheima, vodeća transportna platforma u Evropi nastavlja da širi svoju ponudu digitalnih usluga.

 

U mrežu mobilnosti kompanije UTA je uključeno 44.000 pumpi za točenje goriva, na kojima vozači kamiona sa UTA servisnom karticom ne samo da mogu da toče gorivo bez gotovine, već imaju mogućnost da koriste i druge usluge za snabdevanje tokom puta. One će od sada u TimoComovom planiranju ruta biti prikazane kao Points of Interest (POI), dakle usputne tačke od interesa. „Mi time našim korisnicima nudimo mogućnost da svoje rute planiraju još efikasnije i udobnije“, kaže Gunnar Gburek, portparol TimoCom kompanije.

 

Pristup proširenoj ponudi, preko našeg rešenja za proračun i praćenje TC eMap®, ima više od 120.000 TimoCom korisnika. Ono već kod planiranja rute pokazuje gde se nalaze pumpe za točenje goriva koje su priključene na UTA mrežu. Mesečno se preko TC eMap® proračuna oko 2,6 miliona deonica.

 

Vozači kamiona, koji za navigaciju u TimoCom transportnoj platformi koriste pametan telefon ili tablet računar, mogu dodirom prsta na UTA logotip, koji je prikazan na elektronskoj karti, u svakom trenutku da pozovu dodatne informacije, bez učitavanja dodatnih aplikacija ili softvera. Na taj način mobilni uređaji pružaju vozaču, pored ostalog, aktuelne informacije o radnom vremenu, mestima za parkiranje sa obezbeđenjem, terminalima za plaćanje putarine, pumpama za točenje goriva visokog kapaciteta i o postojećim vrstama goriva. Samo u Nemačkoj je na UTA mrežu priključeno 12.000 pumpi za točenje goriva.

 

„Kao pružalac usluga u sektoru mobilnosti, mi moramo biti prisutni tamo gde su naši klijenti. U tom smislu, TimoCom je kao najveća transportna platforma u Evropi idealan partner“, kaže Volker Huber, član upravnog odbora kompanije UTA.

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha