19.03.2018

TimoCom sa rekordnim rezultatima u 2017. godini:

Najveća transportna platforma u Evropi nastavlja sa rastom

(1)

Erkrath, 19.03.2018. – Transportna platforma TimoCom je u poslovnoj 2017. godini nastavila svoj put rasta. Sa 90,7 miliona ponuda tovarnog prostora i tovara (2016: 68,3 miliona) IT preduzeće iz Erkratha je u protekloj godini postiglo novu rekordnu vrednost po broju postavljenih onlajn ponuda. U Evropi je tokom 2017. godine preko ove platforme ponuđeno oko 1,4 milijardi tona tovara.

Broj korisnika koji vrše digitalnu obradu svojih transporta preko IT platforme je sa više od 127.000 u poređenju sa prethodnom godinom (2016: 110.000) nastavio da raste. Promet je rastom od 5,7 miliona dostigao 67,9 miliona evra tokom 2017. Time je preduzeće koje je osnovano 1997. postiglo do sada najveći rezultat prometa u svojoj istoriji. IT preduzeće danas broji preko 40.000 klijenata (2016: 36.000).

Sa stanovišta portparola kompanije TimoCom, Gunnara Gbureka, pokretač razvoja je kontinuirano dobra ekonomska situacija i porast digitalizacije transportnog i logističkog poslovanja u Nemačkoj i Evropi. „Špediteri, kao i preduzeća iz industrije i trgovine, mogu da pronađu odgovarajućeg partnera za transport sa samo nekoliko klikova mišem – i obrnuto. Sve više klijenata koristi IT rešenja naše platforme kako bi mogli fleksibilno da reaguju na najrazličitije zahteve za transport i time olakšali efikasnije upravljanje svojim poslovanjem“, kaže Gburek.

Tako je TimoCom u 2017. proširio ponudu transportne platforme aplikacijom


„TC Transport Order®“. Na taj način preduzeća imaju mogućnost da svoje upite za transport istovremeno dostave većem broju pružalaca transportnih usluga, raspitaju se o cenama i dodele naloge – bez ikakvih tehničkih diskontinuiteta. Od plasiranja na tržište u julu 2017. poslato je više od 12.900 transportnih naloga. Na taj način su pomoću „digitalnog stiska ruke“ u obradi transportnih naloga sklopljeni mnogobrojni uspešni transportni poslovi.

Broj svih priključenih telematskih sistema koji su objedinjeni u TimoCom transportnoj platformi je u 2017. godini proširen sa još 30 na više od 230 ponuđača. Osim toga, klijenti imaju mogućnost da preko interfejsa u svoj sistem za upravljanje transportom prenesu i obrade podatke o pozicijama kratkoročnih partnera za transport , kako bi time povećali kvalitet usluga i zadovoljstvo kupaca kod transportnih naloga. „Mi danas pružamo sve funkcije koje su potrebne za obavljanje transporta kako bismo osigurali veću preglednost u lancu snabdevanja“, komentariše g. Gburek kontinuirano širenje transportne platforme.

Da bi se obezbedio prostor za rast, TimoCom će se ovog leta preseliti u prošireni objekat u sedištu preduzeća u Erkrathu. Na ovoj, i na tri dodatne lokacije u Poljskoj, Češkoj i Mađarskoj, više od 460 zaposlenih (2016: 400) iz 34 zemlje radi na daljem razvoju najveće transportne platforme u Evropi.

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha