02.07.2013

Pomoć poplavljenima ne prestaje sa državnom granicom

Transportbotschafter pomažu ljudima pogođenim poplavama u Češkoj

(2)

Diseldorf, 18.06.2013. Dok mi sedimo kod kuće na suvom i gledamo slike i izveštaje o katastrofalnim poplavama širom Evrope, udruženje Transportbotschafter e. V. je brzo reagovalo i pružilo pomoć u Češkoj. Situacija se do danas nije smirila.

Transportbotschafter su udrženje koje je osnovalo it preduzeće iz Diseldorfa TimoCom, i koje se bori za interese transportne branše. Zajedno sa lokalnom radio stanicom i štampom pozvane su donacije za pogođene. Dva člana tima Transportbotschafter su prošlog vikenda krenuli na put, da doniran novac i garderobu okolnih disledorfskih preduzeća i građana prevezu TimoTruck-om brzo i bez birokratije do Ústí nad Labem. Uz to su radnici TimoCom-a skupili 6000 Evra, i prevezene su kante, strugač, rukavice i sredstva za čišćenje na 25 paleta.

 

Na licu mesta je Jan Hrubi iz češke filijale dočekao dvojicu vozača.  On ima direktni kontakt sa kriznim štabom i još jednom naglašava neophodnost ove akcije: "Mi cenimo pomoć iz inostranstva.  Naš grad je teško poplavljen i nama su neophodni novac i pomoćna dobra kao npr. sredstvo za čišćenje.  Atmosfera prilikom saradnje između Nemaca i Čeha je odlična."

 

Menadžer za saradnju Johen Dikman je fasciniran sa Transportbotschaftern, i kako su prihvaćeni tu: "Komandant gradske policije i vođa kriznog štaba, Pavel Bakule iz Ústí nad Labem, se više puta zahvalio za našu podršku. Mi smo se sa sirenama velikih motornih terentnih vozila i puno policajaca od opštine vozili kroz grad, i ljudi su nam bukvalno skandirali."

 

Dikman još jednom objašnjava, zašto nije bilo pomoći u Nemačkoj: "Mi smo naravno ponudili pomoć, ali je podrška Technischen Hilfswerks-a i Bundeswehr-a bila toliko velika, da dalja pomoć nije bila neophodna, kako kažu sagovornici." U utorak su se Transportbotschafter živi i zdravi vratili u Diseldorf.

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha