21.02.2017

Novo: TimoCom TruckBan

Najveća transportna platforma u Evropi nudi besplatan portal o zabranama vožnje za kamione

(1)

Erkrath, 21.02.2017 – Propisi o zabranama vožnje za kamione u Evropi su veoma složeni. U različitim zemljama zabrane vožnje za kamione važe na određenim putnim pravcima, putevima i deonicama autoputeva i to u tačno određenim vremenskim periodima. Izgleda skoro nemoguće voditi računa o svim tim informacijama. Da ne bi tako ostalo, TimoCom je razvio pregledan portal o zabranama vožnje za kamione širom Evrope, TimoCom TruckBan, koji je od sada dostupan na 14 jezika.

Ako se pogledaju samo propisi o zabranama vožnje za kamione u Nemačkoj, brzo se može zaključiti koliko ova tema može biti komplikovana. Na primer, nedeljom i praznicima, u vremenu od 0 do 22 časova, tamo ne smeju da saobraćaju kamioni sa dozvoljenom ukupnom težinom od preko 7,5 tona, kao i kamioni sa prikolicom. S druge strane, za vozila koja prevoze određenu robu postoje izuzeci. Ukoliko se ovi propisi prekrše, kazna je 120 evra. Pored toga, ovaj prekršaj može da tereti i vlasnika vozila, a u tom slučaju tarifa novčanih kazni predviđa da i on mora da plati kaznu u visini od 570 evra. Situaciju dodatno pogoršava i letnja zabrana vožnje. Zbog nje kamioni sa ukupnom dozvoljenom težinom od preko 7,5 tona, kao i kamioni sa prikolicom, u periodu od 1. jula do 31. avgusta subotom od 7 do 20 časova ne smeju da voze na pojedinim autoputevima i državnim putevima.

Dosta je bilo zabune

S obzirom da svaka Evropska zemlja ima svoja utvrđena pravila za zabranu vožnje kamiona, teško je voditi računa o svemu. Sve se dodatno komplikuje kada se dodaju međunarodne zabrane vožnje u letnjem periodu tokom raspusta. Tako misli i najveća transportna platforma u Evropi i zbog toga sada pokreće „TimoCom TruckBan“ (www.truckban.info), besplatni portal o zabrani vožnje za  kamione širom Evrope. Ovde se svi iz oblasti transporta i logistike mogu brzo, na 14 ponuđenih jezika, i u bilo kom trenutku informisati o zabranama vožnje za kamione širom Evrope, koje važe vikendom, u toku leta i u sezoni raspusta. U tu svrhu je potrebno samo navesti željenu državu i eventualno datum, i odgovarajuće zabrane vožnje će se pojaviti u preglednom prikazu. TimoCom TruckBan je naročito interesantan za disponente i vozače kamiona. Ovaj portal služi kao podrška kod planiranja rute, a zahvaljujući optimizaciji za mobilne uređaje i kao koristan izvor informacija za sve vozače na evropskim putevima. 

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha