08.05.2013

Kratak intervju sa Marselom Fringsom o TC eMap®-u

Kratak intervju

(1)

TimoCom Soft- und Hardware GmbH predstvalja za Sajam transport logistic u Minhenu novi TC eMap® sa funkcijom lociranja. Pričali smo sa TimoCom Chief Representative Marselom Fringsom o proizvodu.

Pitanje: Gospodine Frings, u junu izlazi na tržište novi TimoCom-ov TC eMap® sa funkcijom lociranja. Šta je glavni detalj što se tiče lociranja?

Frings kaže: Pa, ne postoji samo jedan glavni detalj već nekoliko. Funkcija lociranja je sama po sebi već nešto posebno. Mi smo jedini ponuđač platforme za unos za transportnu branšu koji nudi takav proizvod. Tako naši klijenti na primer mogu direktno iz berze tovara i tovarnog prostora TC Truck&Cargo® da pristupe TC eMap®-u sa lociranjem i na taj način ostaju na TimoCom-ovoj platformi na koju su se već navikli. Jedna od glavnih stavki je da se kod nas različiti telematički sistemi mogu pratiti u jednom pogledu. Uz to radimo sa glavnim telematičkim ponuđačima u Evropi. Takvo rešenje za praćenje koje ne zavisi od proizvođača još nije viđeno kod berza transporta.


Pitanje: Za koga je predviđena ponuda? Za špeditere ili prevoznike?

Frings kaže: Kao i sve naše platforme za unos i TC eMap® se generalno odnosi na preduzeća, koja su u vezi sa transportom. Špediteri pre svega uštede vreme sa TC eMap®-om. Zna se, kako se to odvija u današnje vreme: Nalogodavac zove prevoznika i želi da zna gde se roba nalazi. Prevoznik saopšti željene informacije. Ubuduće će to ići mnogo efikasnije. Prevoznik jednostavno da dozvolu nalogodovcu da može da prati njegovo vozilo. Tako ovaj bez dugotrajnih telefonata može da vidi gde se nalazi vozilo sa njegovom robom - i to uvek kada mu je potrebna informacija. Uz to je lociranje u TC eMap® pregledno i jednostavno. Špediter odn. disponent vidi sve telematičke sisteme u samo jednom prozoru i ne mora da klikće između platforma.


Pitanje: I kako prevoznici mogu da profitiraju sa ovim proizvodom?

Frings kaže:
Za prevoznike će biti "daću-da-se-pratim" prednost u takmičenju! Sva preduzeća mogu pri unosu vozila da daju obaveštenje, da li raspolažu vozilima koja se mogu locirati. U transportnoj branši je sigurnost na prvom mestu: Kada ja kao nalogodavac imam dva pružaoca usluga na raspolaganju, izabraću onog koji ima vozila koja se mogu locirati i sa njim ću sarađivati. Jer "daću-da-se-pratim" je prava transparentnost i tako osnova za poverljivu saradnju - upravo to može da se pokaže kao pružalac usluga nalogodavcu u TC eMap®-u.

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha