19.09.2018

IAA sajam komercijalnih vozila 2018.: TIMOCOM sa novim brendom postaje pionir Smart Logistics Systema

Augmented Logistics za evropsku logistiku

(1)

Erkrath/Hannover, 19. septembar 2018. godine – Već po 8. put zaredom TIMOCOM kao vodeće IT preduzeće za logistiku u celoj Evropi izlaže na sajmu komercijalnih vozila IAA 2018 u Hanoveru. Tu priliku TIMOCOM ove godine koristi kao poseban highlight. Preduzeće se predstavlja na vodećem sajmu mobilnosti, transporta i logistike svojim novim fleksibilnim logotipom kao prvi Smart Logistics System od sada je sinonim za Augmented Logistics.

Već više od dvadeset godina TIMOCOM zajedno sa svojim klijentima menja i digitalizuje logističku branšu. Sada preduzeće zajedno sa vama pravi sledeći razvojni korak i transformiše se. Osnova za to je nova vizija i misija preduzeća. Tako TIMOCOM veruje u svet bez logističkih izazova i čini svojom misijom da logistiku učini smart, safe i simple. Ovaj strateški pravac se odražava, naravno, i u novim brendu.
Ali šta su tačno relevantni faktori ove transformacije?

 

Smart Logistics System


Ansgar Max, direktor IT odeljenja, objašnjava preobražaj iz berze tovara u inovativni sistem za budućnost logistike. „TIMOCOM već dugo vremena nije više samo berza tovara ili platforma čiji fokus je samo na transportu. Smart Logistics System je zbir mnogih različitih aplikacija, servisa i interfejsa. Tehnički gledano govorimo o micro- ili REST-services, docker-container i arhitekturama otvorenog tipa kao što je kubernetes.
Zajedno sa continuous integration i continuous delivery, kao i u vezi sa našim agilnim razvojnim procesima u stanju smo, da veoma efikasno reagujemo na zahteve tržišta.“ Za TIMOCOM je Smart Logistics System sledeći logičan korak kako bi svojim klijentima omogućio da profitiraju od inteligentnih usluga. 

  

Augmented Logistics logistika budućnosti


Već dugi niz godina TIMOCOM kao što je poznato „spaja tovare i tovarne prostore“. Klijenti će i dalje koristiti dodate vrednosti i prednosti najveće transportne platforme u Evropi. „Augmented Logistics“ obećava više od 127.000 korisnika dodatno još više fleksibilnosti i efikasnosti u podržavanju vaših logističkih procesa. Portparol preduzeća Gunnar Gburek objašnjava pojam za novi strateški pravac koji je obeležio TIMOCOM: „Mi se stalno koncentrišemo na automatizaciju logističkih procesa i jednostavno povezivanje naših klijenata na sistem. „Augmented“ znači „proširen“, „poboljšan“, „povećan“. Jer svako digitalno unapređenje našeg sistema čini procese naših klijenata inteligentnijim, čime oni mogu dalje nadograditi svoje konkurentske prednosti. To za TIMOCOM znači ubuduće još jače fokusiranje na proširenje Smart Logistics System-a umrežavanje sa klijentima.“

 

Fleksibilni logotip i novi brend


Novi fleksibilni logotip zaokružuje naš redizajnirani brend na vizuelnom nivou. Pélagie Mepin, direktorka marketinga, priča o novom inovativnom robnom znaku: „Naš novi logotip je izraz naše samospoznaje kao vodećeg i pre svega inovativnog IT preduzeća u oblasti logistike. Pri tom smo se svesno odlučili za moderan fleksibilan dizajn. Time želimo da prikažemo mnogostranost i dinamiku TIMOCOM-a, logističke branše i posebno više od 40.000 naših klijenata.“ Fleksibilni logotip TIMOCOM-a tako omogućuje bolje ciljanu i specifičniju komunikaciju sa klijentima.

Novi brend TIMOCOM-a je prvi put predstavljen na Sajmu komercijalnih vozila IAA 2018 u Hali 13 na štandu C29. Ovde će posetioci vodećeg nemačkog sajma saznati sve detalja o novom strateškom pravcu TIMOCOM-a i mogu se upoznati sa mnogobrojnim mogućnostima Smart Logistics Systema.

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha