24.08.2015

I proizvođači profitiraju od TimoCom-a

Al Pack d.o.o. uspešno koristi TimoCom-ovu berzu tereta

(1)

Za povratne vožnje iz Evrope preduzeće Al Pack d.o.o. od početka 2014. godine koristi berzu tovara i tovarnog prostora TC Truck&Cargo® kompanije TimoCom. Na primeru proizvođača ambalaže vidimo da i preduzeća koja nisu iz transportne branše imaju koristi od berze transporta.

Put do TimoCom-a

Al Pack d.o.o. je preduzeće iz Subotice koje proizvodi ambalažu. Tamo se nalaze uprava, proizvodni pogoni, kao i posebno odeljenje za transport sa jedanaest vozila za izvoz proizvedene robe. Preduzeće Al Pack d.o.o. je osnovano 1.9.1994. godine i trenutno zapošljava 180 radnika. Jedan od njih je rukovodilac odeljenja logistike Roland Rudinski. Kao odgovornom licu za kompletno upravljanje logistikom, u njegove radne obaveze spadaju zadaci kao što su razvoj uvoza i izvoza, planiranje radnog vremena za vozače i pronalaženje povratnog tereta. Usput, ovo poslednje je od ogromnog značaja.

„Naša vozila su se godinama vraćala prazna nakon isporuke u Evropi“, kaže on. Pošto je preduzeće Al Pack d.o.o. bilo svesno posledica ovoga, moralo se brzo pronaći rešenje. „Želeli smo da obavezno smanjimo naše troškove transporta i aktivno učestvujemo u međunarodnom transportu robe. Zbog toga smo se odlučili za evropsku berzu tovara i tovarnog prostora TC Truck&Cargo® kompanije TimoCom pomoću koje od tada izbegavamo vožnje bez tereta“, objašnjava Rudinski.
To je jedna veoma smislena mera, pošto se 65% proizvedene ambalaže izvozi za različite grane industrije.

Jedna platforma, mnogo prednosti

Kompanija Al Pack d.o.o. sada već godinu dana dobro poznaje prednosti berze transporta kompanije TimoCom i veoma je zadovoljna: „Prednosti berze TC Truck&Cargo® su jednostavan i nekomplikovan pregled ponuda, upoznavanje novih logističara, smanjenje ukupnih troškova i dodatni poslovi. Između ostalog, berza tovara i tovarnog prostora pomaže da se nakon istovara tereta, novi teret za povratak pronađe u neposrednoj blizini“, nabraja Rudinski.

On hvali još jednu posebnost kompanije TimoCom: „Još jedan pozitivan aspekt saradnje sa TimoCom-om je osoblje. Bez obzira na to sa kim sam bio u kontaktu, svaki put su zaposleni ostavili na mene dubok utisak. Uvek su ljubazni i žele da pomognu. Takođe ispunjavaju sve zahteve. Mislim da i to mora da se pomene.“

Kao što se vidi iz primera preduzeća Al Pack d.o.o, pomoću berze TC Truck&Cargo® moguće je brzo i jednostavno generisati dodatne poslove i izbeći skupe vožnje bez tereta – i to ne samo za prevoznike i špeditere.

Više informacija o kompanijama TimoCom i Al Pack d.o.o. naći ćete na veb-sajtovima www.timocom.rs i www.alpack.rs.

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha