17.07.2014

Exiros optimizuje lanac snabdevanja sa Transportnim barometrom

Međunarodna kompanija za pružanje usluga u oblasti nabavki uspešno koristi pokazatelj stanja na tržištu

(4)

Diseldorf, 17.07.2014 – Transportni barometar kompanije TimoCom pomaže u pravovremenom prepoznavanju trendova i samim tim u određivanju realne tržište cene u pregovorima o ugovoru. Ovaj aplikacija vodi računa o tome da preduzeća koja se bave transportom budu uvek dobro informisana o aktuelnoj situaciji na tržištu transporta. To je prepoznao i globalni igrač kakva je kompanija Exiros – još od 2011. godine ova kompanija uspešno koristi Transportni barometar kompanije TimoCom za kontrolisanje performansi u logistici i određivanje strategije u nabavkama.

Exiros je kompanija koja sa bavi uslugama u oblasti nabavki i koja pripada Grupi Tenaris. Tenaris je sa oko 27.000 zaposlenih i obrtom od preko 10 milijardi američkih dolara jedna od vodećih svetskih proizvođača čeličnih cevi. Naravno, greška u procesu planiranja strategije kupovine preduzeća ovakve veličine može da bude uzrok ogromne ekonomske štete. Da bi izbegao ovakvu situaciju Exiros između ostalog koristi i Transportni barometar kompanije TimoCom.

 

„Podatke koje dobijamo preko Transportnog barometra TimoCom-a koristimo za pažljivo praćenje performansi u logistici i za naše procese donošenja odluke o komercijalnoj strategiji“, kaže Luca Arlati, koordinator za transport i logistiku u kompaniji Exiros. „Ovo nam omogućuje da unapred prepoznamo trendove, ali i da naknadno bolje analiziramo trgovinske bilanse i kretanja cena.“

 

Bolja priprema za pregovore o ceniPodaci koje pruža

Transportni barometar kompanije TimoCom su toliko obimni, da omogućuju realno sagledavanje cena na evropskom tržištu. Ovo daje dobru osnovu u pregovorima o ceni sa poslovnim partnerima. Kao vodeće preduzeće na tržištu berzi tovara i tovarnog prostora u Evropi, TimoCom ima na raspolaganju najnovije podatke sa berze transporta TC Truck&Cargo®. Na berzi se svakodnevno objavi do 450.000 ponuda tovara i tovarnog prostora od strane preko 100.000 korisnika. Ovi podaci se šalju u TimoCom-ov Transportni barometar i stvaraju dobru sliku o aktuelnoj situaciji na evropskom tržištu drumskog transporta.

 

Preduzeća kao što je Exiros, koja koriste Transportni barometar i direktno koriste rezultate u svojim logističkim planovima, mogu da optimizuju logističke procese i time svoj lanac snabdevanja učine efikasnijim i isplativijim.

 

Pritom korisnici nisu vezani za kancelariju i sedište firme. Zahvaljujući aplikaciji Transportni barometar kompanije TimoCom, možete i u toku pregovaranja o ceni na licu mesta konsultovati najaktuelnije odnose između tovara i tovarnog prostora.

 

Više informacija o Transportnom barometru kompanije TimoCom i kompaniji Exiros naći ćete na adresama www.timocom.rs i www.exiros.com.

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha