05.04.2018

Dobro obrazovanje zahteva bolju tehničku opremljenost.

TimoCom poklanja kompjutere Saobraćajno-tehničkoj školi u Zemunu.

(1)

Danas digitalizujemo svaku oblast našeg života: posao, slobodno vreme, kupovinu, putovanja, ljubav itd. Samo ne naše obrazovne ustanove koje se još uvek moraju snalaziti sa zastarelom IT opremom. Zbog toga je TimoCom sada preduzeo akciju.

Evropski stručnjak za informacione tehnoligije već duže vreme sarađuje sa stručnom Saobraćajno-tehničkom školom u Zemunu. Kada je 2016. godine Ana Domanović (TimoCom Country Manager South Eastern Europe) otputovala na jednu radionicu u stručnoj školi, loše stanje školskih računara nije dozvolilo demonstraciju najveće transportne platforme u Evropi. „Već tada sam pomislila da se nešto mora promeniti“, seća se Domanović. U okviru sopstvene modernizacije kod TimoCom-a je oslobođeno 30 kvalitetnih računara sa odgovarajućim monitorima. Ovi uređaji su opremljeni novim hard diskovima i krajem marta poklonjeni stručnoj školi.

Transport iz Nemačke do Srbije preuzela je firma Milšped. Za Milšped kao dugogodišnjeg klijenta TimoCom-a i vodeće transportno preduzeće u regionu je bilo takoreći pitanje časti da podrži dobrotvornu akciju besplatnim prevozom računara. Domanović je naravno, bila prisutna na uručenju: „Lično se veoma radujem što sam u tu svrhu mogla da posetim svoj rodni grad“. Kao obrazovno preduzeće TimoCom želi da praktično pripremi naslednike logističke branše za moderni profesionalni svet.

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha