11.05.2017

April donosi istorijski maksimum ponuda kod TimoCom-a

Preko 750.000 ponuda tovara i tovarnog prostora na transportnoj platformi

(2)

Erkrath, 24.4.2017 – Jasan znak sigurnog oporavka privrede je prošle srede, 19. aprila, poslao istorijski maksimum od 766.620 međunarodnih ponuda tovara i tovarnog prostora na TimoCom-ovoj transportnoj platformi. To je najveći broj ponuda ikada zabeležen u jednom jedinom danu tokom proteklih 20 godina. Na TimoCom-ovoj transportnoj platformi svakoga dana više od 120.000 korisnika iz cele Evrope postavi svoje slobodne kapacitete i tovare. Broj ponuda na najvećoj transportnoj platformi u Evropi odslikava aktuelnu situaciju na tržištu drumskog prevoza.

Prognozirani rast privrede se jasno oseća
Prema jednom izveštaju Svetske trgovinske organizacije (engl. World Trade Organization, WTO), globalni obim robne razmene bi već u tekućoj godini trebalo da poraste za 2,4 procenta. Ovaj pozitivni trend je primećen već u prošle dve uskršnje nedelje. Tako je 19. aprila TimoCom-ov transportni barometar širom Evrope pokazao odnos tovara prema tovarnim prostorima od 87:13. Uz 766.620 ponuda je tako došlo do više od sedam naloga za transport na jedan kamion. Na taj način je bilo mnogo više ponuda tovara za transport od slobodnih tovarnih površina.

Uskršnji bum na putevima i na transportnoj platformi
Gunnar Gburek, portparol kompanije TimoCom, navodi dva važna faktora za trenutno natprosečnu potražnju za slobodnim kapacitetima u drumskom prevozu. „Uskršnji praznici kao i uskršnji raspust su doveli do značajnog porasta potrošnje. Još jedan povoljan faktor pri tom je sveukupno lepo vreme koje je na puteve izvelo više ljudi i više robe. U budućnosti ćemo sve češće doživljavati velika kolebanja na tržištu. Tim je važnije da se nalogodavci i nalogoprimci iz transportne i logističke branše digitalno umreže i tako redukuju kompleksnost. TimoCom-ova platforma je idealno sredstvo da se na sve situacije na tržištu reaguje fleksibilno, efikasno i sigurno.“

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha