04.07.2016

360 stepeni TimoCom klijent

Rampinini Ernesto je potpuno zadovoljan platformom za transport

(4)

Erkrat, 08.06.2016 – Italijanska kompanija Rampinini Ernesto Srl je već 13 godina TimoCom-ov klijent. Brzo je postalo jasno da je doneta prava odluka. Već u početku saradnje sa TimoCom-om pokazatelji poslovanja preduzeća pokazali su zaista pozitivne promene. U međuvremenu kompanija koristi celu paletu proizvoda TimoCom platforme.

Tradicionalna firma u porodičnim rukama

Istorija preduzeća italijanske logističke kompanije Rampinini Ernesto traje već preko četiri generacije u porodici. Počeci: Godine 1906. Pradeda Natale Gaetano osnovao je firmu „Kočije i transport Rampinini Natale“, koja se bavila prevozom robe i putnika. Njegov sin, Ernesto, podržavao ga je od 1945. godine i nastala je današnja firma „Rampinini Ernesto“. Sa vremenom su se razvijali branša i tehnika. Tako je Ernesto kupio prvi kamion za transport robe. Kasnije je Ernestov unuk i današnji direktor preuzeo firmu i otvorio pet novih kancelarija u drugim italijanskim gradovima. Takođe je naložio izgradnju prvog skladišta, a firma je nastavila da prikuplja iskustva u oblasti transporta, upravljanja teretom i robom. Kako je vreme prolazilo, specijalizovali su svoj prevoz robe za oblast transporta namirnica, farmaceutskih proizvoda, veterinarskih lekova, tekstila i modnih predmeta, kao i hemikalija. Zahvaljujući Evropi koja se zajedno razvija i samim tim većoj konkurenciji, bilo je perioda sa većim teškoćama za ovo italijansko logističko preduzeće: Često se dešavalo da su se njihovi kamioni vraćali iz Evrope bez robe. Moralo se, dakle, brzo naći rešenje da bi firma Rampinini Ernesto mogla da opstane na tržištu.

Jedna transportna platforma za sve

Rešenje je 2003. godine bila berza za teret i transport TimoCom. Već više od deset godina firma Rampinini Ernesto koristi platformu za transport kako za međunarodni, tako i za nacionalni transport. „U međuvremenu pronalazili smo više vožnji unutar Italije na berzi tereta TimoCom-a, nego na nacionalnim berzama tereta“, objašnjava direktor. Zahvaljujući pretrazi tereta, skupe vožnje bez tereta pripadaju prošlosti: „Otkada koristimo TimoCom, uspeli smo da povećamo iskorišćenost voznog parka za 30%“, dodaje on. „Osim toga, za nas je vrlo korisna berza skladišta, jer preko nje možemo privremeno da iznajmimo naše velike skladišne kapacitete“, kaže Rampinini. Rešenje za proračune je korisno u kalkulacijama troškova i planiranju rute za svaki transport. Preko onlajn transportnog imenika firma neguje svoje kontakte, a preko platforme za tendere obezbeđuje dugoročne naloge za određene rute i samim tim može bolje da planira. „Od uvođenja poslovnog Messenger-a prošle godine, na jednostavan način pregovaramo o pojedinačnim ponudama, što je veoma praktično“, objašnjava direktor.

Između ostalog, logističko preduzeće iz Italije uspelo je da pomoću TimoCom-a poveća profit za 15%. Nema teškoća sa poslovnim partnerima koji ne plaćaju: „Otkad radimo sa TimoCom-om, više nemamo problema sa naplatom. Imamo poverenja u TimoCom i osećamo se sigurno i zaštićeno“, dodao je on. Ali, po rečima Rampininija, firma beleži dobre rezultate ne samo u ekonomiji, već i u oblasti zaštite životne sredine: „Naše kalkulacije emisija, koje je uradilo italijansko start-ap preduzeće GreenRouter, pokazuju da smo sa TimoCom-om u periodu između 2003. i 2004. godine uspeli da smanjimo emisije CO2 za 23%, u poređenju sa periodom od 1999. go 2002. godine, kada još uvek nismo bili korisnici TimoCom-a“. 

Na primeru firme Rampinini Ernesto jasno se vidi da je svaka funkcija TimoCom transportne platforme smislena i da donosi prednosti u svakodnevnom radu u oblasti transporta, ako čovek zna da je koristi i primenjuje, kao što to zna Mattia Rampinini.

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha