Servisne informacije

Ovde ćete naći sve priloge o temama iz logističke i transportne branše.

Širenje korona virusa sve više utiče na drumski prevoz robe u Evropi. Transportni barometar FreightTech preduzeća TIMOCOM-a trenutno beleži veliki rast međunarodne ponude tereta.

Zbog trenutno povećane tražnje za namirnicama sa dužim rokom trajanja i potrošnim dobrima na međunarodnom tržištu se više nego obično traže i transportni kapaciteti. Uz to dolaze i praznici koji bi još više mogli zakomplikovati situaciju. Industrijski proizvođači i trgovina bi trebalo da se već sada pripreme na uska grla u tovarnim prostorima.

dalje >

Erkrat, 16.03.2020. godine – Širenje korona virusa se pokazuje kao stres test koji takođe utiče na logističku branšu. TIMOCOM je pravovremeno preduzeo mere za zaštitu zdravlja zaposlenih TIMOCOM-a kao i obezbeđenje operativne sposobnosti. To znači da TIMOCOM daje sve od sebe kako bi obezbedio stabilnost i funkcionisanje kako TIMOCOM-a tako i sistema pametne logistike uključujući berzu tereta.

 

dalje >

Erkrat, 04.03.2020. godine – Korona virus je stigao u Evropu. Pre svega u Italiji se trenutno beleži rast infekcija virusom SARS-CoV-2 /COVID19. Šta bi pošiljaoci, špediteri i prevoznici trebalo da imaju na umu u pogođenim regionima, kako bi trebao da se ponašaju u slučaju nejasne situacije, saznaćete ovde*.

 

dalje >

Za TIMOCOM-ov Live Talk u septembru IT preduzeće je pridobilo pravog stručnjaka za blokčejn. Gospođa Sidsel Rytter Løschenkohl je sakupila profesionalno iskustvo u EMEA Blockchain laboratoriji firme Deloitte u Dablinu i u svojim projektima sve više dolazi u kontakt sa bankama i osiguranjima.

 

Na pitanje šta joj je to što privuklo pažnju kod blokčejna, Sidsel odgovara: 

„Kada sam razumela blokčejn tehnologiju, pomislila sam da će to promeniti svet. I da moram učestvovati u tome.“

dalje >

Da li se već pripremate za sledeći sezonski posao – za Uskrs? Iskorišćenost skladišta uskoro dostiže najviše vrednosti i slobodnih skladišnih površina je sve manje.  Kratkoročno i srednjoročno gotovo da više i nema skladišnih površina na raspolaganju - tako se čini. Osim toga traženje odgovarajućih ponuđača može biti enormno bitan faktor vremena, vreme je novac. Zar tu ne bi imala smisla aplikacija koja bi sasvim jednostavno povezala ponuđače skladišnih i logističkih površina i potencijalne korisnike?  Jednim klikom miša?

dalje >
do vrha

Slažem se sa tim da ova strana upotrebljava kolačiće (Cookies) za analize, lične sadržaje i reklame. Saznajte više