TIMOCOM 31.08.2023
4

TST Logistik: Rast transporta od 12% godišnje sa TIMOCOM rešenjima

Dispečerke kompanije TST Logistik

Dve referentkinje špedicije i logistike iz kompanije TST Logistik GmbH iz Kifersfeldena sede za pisaćim stolom i sa osmehom gledaju u kameru, a na monitoru kompjutera se vidi web-stranica kompanije TIMOCOM.

Želite ne samo da savladate svakodnevne izazove u transportu, već i da proširite posao? Pročitajte onda kako kompanija TST Logistik zahvaljujući TIMOCOM-u beleži povećanje poslovanja od 12% godišnje - i zašto je posao dispečera sada još zabavniji.

Unapredite svoje transportno poslovanje uz TIMOCOM! Zakažite već sada termin za konsultacije.

Očekuju vas veća efikasnost, manje praznog hoda i rast!

O evropskom provajderu logističkih usluga TST Logistik GmbH

Već 13 godina, kompanija TST Logistik sa sedištem u Kifersfeldenu (Nemačka), obavlja prevoz robe (puni utovari ili FTL-transporti) za klijente svih veličina. Oni svojim kamionima sa ceradom prevoze robu iz fabrika, skladišta i luka do odredišta širom Evrope. Osim toga, ovaj provajder logističkih usluga klijentima nudi skladištenje robe u modernom objektu pod nadzorom, u krugu kompanije.

Unapredite svoje transportno poslovanje uz TIMOCOM! Zakažite već sada termin za konsultacije.

Očekuju vas veća efikasnost, manje praznog hoda i rast!

Izazov: Apsorbovanje smetnji u procesu transporta

Rukovodilac odeljenja Teodora Teleaga i njen dispečerski tim savladavaju svakodnevno mnogobrojne izazove - kao što su pronalaženje najboljih kamionskih ruta i staranje od tome da isporuke stignu na vreme. Osim toga, svi koji su uključeni, kao što su vozači, klijenti i skladišta, moraju da budu u toku sa procesom. „Pojavljuju se neočekivane teškoće poput zastoja u saobraćaju i lošeg vremena – i prethodni planovi više ne važe“, kaže Teodora Teleaga. Potrebne su brze i istovremeno pamentne odluke. „Na kraju krajeva, radi se o ispunjenju obećanja usluge koje ste dali klijentima“, dodaje rukovodilac odeljenja. Međutim, zbog smetnji u odvijanju transportnog procesa i kratkoročnih promena planova, kompanije gube mnogo vremena i živaca, a pre svega novca. Jer: Ukoliko se ne pronađe alternativa, klijenti moraju da čekaju i nije moguće prihvatiti nove porudžbine.

Rešenje: Brzo uparivanje tovara i kamiona i praćenje pošiljki u realnom vremenu

Za kompaniju TST Logistik, TIMOCOM je sastavni deo svakodnevnog planiranja ruta. Tako efikasnije izlaze na kraj sa kašnjenjima i komplikacijama.

„Ukoliko su, na primer, naša vozila već potpuno natovarena ili još uvek na putu, mi na TIMOCOM-u tražimo odgovarajuće partnere kako bismo transportovali preostale tovare“, kaže Teodora Teleaga, rukovodilac divizije u kompaniji TST Logistik.

Na digitalnoj berzi tereta moguće je naći prikladne i proverene transportne partnere za odgovarajuće ture, i to za nekoliko sekundi, zahvaljujući pametnim filterima i optimizovanoj pretrazi. Mnogobrojni prevoznici za svoje kamione omogućavaju i praćenje pošiljki u realnom vremenu preko TIMOCOM Tržišta. Zahvaljujući deljenju GPS podataka, u pozadini se izračunava očekivano vreme dolaska transportovane robe (ETA).  Dakle, svi učesnici automatski znaju gde se nalazi teret. To ne samo da štedi vreme, već stvara i više poverenja i jača imidž transportnog partnera. Moguće je efikasnije isplanirati vremenske termine na rampi, procesi mogu biti izmenjeni ili pomereni. Tako je moguće izbeći prazan hod i efikasno iskoristiti vreme.

Rezultati saradnje: 12% više transporta godišnje

Digitalno tržište pomaže Teodori Teleaga u sastavljanju svake nove „slagalice“. „Ovo je ono što me pokreće: Kada vidim da se čitav niz kamionskihtransporta odvija nesmetano, zato što sam ih dobro isplanirala ili dobro reorganizovala. To me čini srećnom i zadovoljnom. Onda sam spremna za sledeće izazove.“

Velika ušteda vremena je očigledna prednost za ovog pružaoca logističkih usluga, otkako koristi TIMOCOM Tržište kako bi digitalno upravljao transportom.

„TIMOCOM je poput prečice koja direktno vodi do željenog cilja i zasenjuje druge metode“, rezimira Teodora Teleaga, rukovodilac dispečerskog odeljenja u kompaniji TST Logistik.

Dobijeno vreme TST Logistik ulaže u širenje posla - i to sa puno uspeha. Ovaj pružalac transportnih usluga je preko mreže pronašao mnogobrojne nove, dragocene poslovne partnere – zaposlio nove saradnike i nabavio nova vozila.

O svojim iskustvima sa TIMOCOM-om ova šefica dispečerskog odeljenja na kraju kaže: „Otkako radimo sa kompanijom TIMOCOM, uspeva nam da povećavamo broj realizovanih transporta za oko 12% godišnje.“

Obezbedite i Vi digitalni podsticaj za svoje transportno poslovanje uz TIMOCOM:

Ovo bi takođe moglo da Vas interesuje: 

Klijenti dele savete za TIMOCOM: Ovako HTR Logistik koristi Berzu tereta

Samopouzdanje u pogledu sopstvenih sposobnosti i upotreba Berze tereta omogućavaju rast kompanije EMDIPA  

Hrabrost za skok u nepoznato - Kako da pronađem odgovarajuću nišu u logističkoj industriji?

Postanite insajder u branši

Primajte redovno relevantne članke, dragocene stručne priloge i ekskluzivne izveštaje za korisnike!


Prijava za bilten

Pop-up image - Logistic
Da li želite da postanete stručnjak u logistici?

Od sada možete da primate naše uzbudljive vesti iz logistike putem e-mejla.  Budite jedna od kompanija koja će imati korist od naših obaveštenja.

do vrha