TIMOCOM 01.09.2021
3

Uspeh u niši: Trgovinsko i transportno preduzeće iz agrarnog sektora deluje uverljivo zahvaljujući svojoj doslednosti!

Preduzeće Van der Sluis Handel en Transport BV se već na početku specijalizovalo za agroindustriju.

Brzina. Jasna komunikacija. Najbolja moguća usluga. I nikako ne treba zaboraviti: Držite se onoga što je obećano! U članku na blogu preduzeće Van der Sluis Handel en Transport BV nam otkriva zašto je poslednja stavka važna ne samo za lojalnost kupaca, već i za sopstveni uspeh.

Savršen transport sa rešenjem Walking Floor

Van der Sluis Handel en Transport BV (skraćeno: VDS) postoji od 90-tih godina. Ovi Holanđani su počeli kao trgovinsko i transportno preduzeće specijalizovano za poljoprivredne proizvode – i dosledno su se držali toga. Paleta proizvoda je tokom godina proširena takozvanim rezancima ili savremenim proizvodima od soje. Svoje isporuke - uglavnom rasute robe, firma je dovela do savršenstva upotrebom pokretnih podova, tzv. Walking Floors. Utovar je u ovom slučaju izuzetno jednostavan i efikasan: kako sa zadnje strane prikolice, tako i bočno. Zahvaljući specijalnom hidrauličnom pogonu, roba se pomera napred ili nazad na letvicama poda. Ovo takođe štedi vreme i trud prilikom istovara. Pokretni pod (Walking Floor) istovremeno sprečava i dodatno umaranje vozača kamiona, koji su i inače fizički veoma opterećeni.

Optimizacija lanaca snabdevanja uz pomoć digitalnih alata

VDS najčešće prevozi zbirne terete iz zemalja Beneluksa u Dansku,  a tu se ubraja i hrana za životinje, odnosno stočna hrana. Takva roba podleže posebno strogim higijenskim i bezbednosnim zahtevima. VDS pripada preduzećima koja poseduju GMP+ sertifikat,  koji garantuje da se svi procesi, kao što su unos porudžbine, vožnja i čišćenje odvijaju prema odgovarajućim protokolima. Preduzeće osim toga nudi i transport koji se realizuje u roku od 24 sata. Ukoliko je porudžbina primljena pre 17 časova, garantovano je preuzimanje sledećeg dana. Ovo je poseban izazov u periodu najvećeg opterećenja, otkriva Leander van den Berg iz Dispozicije: „Kada imamo hitne porudžbine i više transporta nego što možemo sami da realizujemo, koristimo sistem kompanije TIMOCOM. Tu možemo da brzo i bezbedno pronađemo odgovarajućeg partnera.“ Kompanija ne sme da dozvoli bilo kakvo kašnjenje, jer bi to moglo da dovede do prekida u lancu snabdevanja (Supply Chain).

Interfejs za integraciju procesa

Da bi izbegao smetnje u lancu snabdevanja i dodatno ga optimizovao, VDS još od 2003. godine koristi sistem za upravljanje transportom. On je preko interfejsa berze tereta povezan sa Sistemom Pametne Logistike kompanije TIMOCOM. Ovde se ponude za prevoz tereta prenose jednim klikom i dodeljuju u sekundi. Na ovaj način van den Berg i njegove kolege ostvaruju dragocenu uštedu vremena i pojednostavljuju svoje transportne procese. To je takođe i jedna od „prečica“, koje VDS veoma ceni. Vozni park preduzeća sa 85 modernih vozila opremljen je i GPS sistemom. Porudžbine primljene preko TIMOCOM sistema, mogu da se u bilo kom trenutku prate na preglednoj mapi.

Ne može se svaki uspeh predvideti

Preduzeće Van der Sluis Handel en Transport BV se već na početku specijalizovalo za agroindustriju –  i otada je više puta testiralo proverene procese. Tako je, na primer, modernizovana tehnologija kamiona, proširena je paleta proizvoda, optimizovane su usluge, a procesi duž lanca vrednosti su dodatno integrisani. Sve odluke se donose dugoročno i precizno prilagođavaju osnovnoj delatnosti. Međutim, jedan od faktora uspeha nije lako opisati. Naime, iza VDS-a stoji jedna zaista vesela ekipa - bez obzira na to da li je za računarom ili za volanom! „Naš šef je imao dobar osećaj“, kaže van den Berg. Možda je rukovodstvo preduzeća shvatilo da ima nečega u izreci: zaposleni je vaš prvi kupac. 

Postanite insajder u branši

Primajte redovno relevantne članke, dragocene stručne priloge i ekskluzivne izveštaje za korisnike!


Prijava za bilten

Pop-up image - Logistic
Da li želite da postanete stručnjak u logistici?

Od sada možete da primate naše uzbudljive vesti iz logistike putem e-mejla.  Budite jedna od kompanija koja će imati korist od naših obaveštenja.

do vrha