Novosti 03.06.2022
5

18 godina uspešne saradnje: Intervju sa kompanijom Vukmirović, jednim od najstarijih klijenata TIMOCOM-a

Vukmirovic, objekt

 -

TIMOCOM ove godine slavi 25. jubilej. Već četvrt veka pratimo transportnu industriju na njenom putu ka svetu bez logističkih izazova. Ovom prilikom popričali smo sa jedim od naših najstarijih klijenata u čast 18 godina naše saradnje.
Vukmirović d.o.o. je firma koja na domaćem i međunarodnom tržištu posluje od 1996. godine, osnovana i vođena od strane gospođe Mire Vukmirović i njene ćerke Ane Beare.

 

„Timocom i nama i proizvođacima usluge transporta daje veću fleksibilnost u smislu organizacije. Imamo mogućnost da se organizujemo dan-dva unapred, sto povećava našu tačnost i efikasnost.“ – Ana Beara, Vukmirović d.o.o. (TC ID 57744)

 

18 godina uspešne saradnje: Intervju sa kompanijom Vukmirović, jednim od najstarijih klijenata TIMOCOM-a

 

Poštovana Ana, kako ste se odlučili da koristite TIMOCOM i da li se sećate kako ste prvi put stupili u kontakt sa nama, odnosno sa kim ste razgovarali?

Sećam se, naravno, to je bila menadzerka Anja T., počeli smo 2002. da koristimo, pa nam se ispočetka nije činilo kao dobra ideja, jer u tom trenutku niko od naših klijenata nije koristio vašu aplikaciju. Koristili smo nekih 6 meseci, nakon toga smo napravili malu pauzu, pa kako su i svi naši klijenti počeli da koriste Timocom, tako smo naravno i mi išli u korak sa njima, i od 2004. do sada nismo imali prekid.

 

Čime se konkretno bavi Vukmirović d.o.o.?

Naša firma se bavi međunarodnim transportom od 1996. godine, početak je bio sa jednim kamionom i jednim fiksnim telefonom u maloj kancelariji, a ture su nam bile sve do Španije.
Danas posle više od 25 godina, firma ima sopstveni plac, upravnu zgradu, 26 vozila, tehnički pregled, perionicu, vulkaznizersku radionicu i mali servis za kamione, i sve to obavlja preko 40 zaposlenih.
Osnovna delatnost je i dalje međunarodni transport, a pored toga, kao što je gore navedeno, u našoj firmi možete uraditi i tehnički pregled i oprati kamion ili automobil, zakrpiti gumu, popraviti ceradu kao i popraviti sve mehaničke kvarove na vozilu.

18 godina uspešne saradnje: Intervju sa kompanijom Vukmirović, jednim od najstarijih klijenata TIMOCOM-a

Koliko su promene važne za Vašu firmu i koliko Vi pratite trendove kao što je digitalizacija procesa i rad u već testiranom Timocom - sistemu?

Jedna od najbitnijih aktivnosti u međunarodnom transportu je sama komunikacija tj prenos informacija. Što je brži, bolji, transparentniji prenos informacija, to je nama posao lakši. Samim tim praćenje trendova održava nas u koraku sa konkurencijom. U tom segmentu pratimo takođe sve najsavremenije trendove, kako u komunikaciji sa vozačima, praćenju vozila, tako i komuniaciji sa klijentima. Sve to nam vrlo pomaže da budemo konkurentni u poslovanju, jer obezbeđujemo brže i tačne informacije o položaju vozila kao i potrebama koje aktuelni transport ima.

 

Koje interesantne informacije o istoriji Vaše kompanije biste želeli da podelite sa nama?

Početak poslovanja 1997. godine je bio baš kao iz prošlog veka, što je današnjoj mladoj generaciji verovatno nezamislivo. Vozači nisu imali mobilne telefone, a mi u kancelariji nismo imali internet. Vozači su se zaustavljali na pumpama, pozivali nas na fiksni telefon da jave dokle su stigli, da li imaju neki problem i čekali dalja uputstva. Adrese utovara smo im ili diktirali ili slali na fax ako su mogli da ga pronađu. I nama danas to deluje nezamislivo, kada shvatimo koliko dobijemo mejlova, poruka preko skype-a, viber-a, whatsapp-a, poziva na mobilni telefon... – kako li je sve to tada moglo proći kroz jedan fiksni telefon?!

 

Ko su Vaši potencijalni klijenti?

Svaki klijent koji želi da mu pošiljka stigne u zadato vreme, kao i da svakog momenta moze znati gde se ona nalazi. Mi smo se specijalizovali za zbirni transport robe na relaciji Srbija-Austrija, Slovačka i Budimpešta, gde je ukljucen i transport opasnih materija, tako da su naši klijenti izvoznici/uvoznici kao i špedicije koje lageruju sitnije pošiljke, kao i avio pošiljke i dalje ih distribuiraju.

 

Sa kojim izazovima se Vaša kompanija najčešće suočava i kako vam je TIMOCOM najviše pomogao u njihovom rešavanju?

Najveći izazov i ono što nas razlikuje od ljudi sa „običnim“ poslovima je rešavanje problema u realnom vremenu – SAD! Mi, posao koji imamo danas, ne možemo da ostavimo za sutra.
Samim tim, Timocom i nama i proizvođacima usluge transporta daje veću fleksibilnost u smislu organizacije – ne moramo SAD da odlučimo da li ćemo prihvatiti neki transport za 15 dana. Imamo mogućnost da se organizujemo dan-dva unapred, što povećava našu tačnost i efikasnost.

 

U kom od logističkih procesa najčešće koristite TIMOCOM sistem?

99% upošljavanje voznog parka, ali nam je dosta puta pomogao i u pronalaženju magacina.

 

18 godina uspešne saradnje: Intervju sa kompanijom Vukmirović, jednim od najstarijih klijenata TIMOCOM-a

 

Šta Vas je zadržalo da budete naš klijent toliko godina, na koji način biste nas pohvalili/ kritikovali?

Mislim da je vaša najveća vrlina jednostavnost i transparentnost i da je to osnovna stvar koju treba da održite, da biste nas zadržali. Svakako tu su renomirani klijenti koje imate kao i veliki broj firmi.

 

Možete li da podelite sa nama pozitivne promene u Vašem poslovanju od kada koristite TIMOCOM sistem?

Ostvarivanje novih kontakata i poslovnih veza, bezbednost, fleksibilnost. Timocom je sistem kojim se brzo stiže do realne cene transporta na tržistu.

 

Šta biste dodali kao preporuku, savet, referencu svim Vašim kolegama u svetu transporta i logistike?

Referenca za Timocom je svakako, da bi kolege trebalo da ga koriste s obzirom da pruža veliku podršku u logistici, da je moguće u svakom momentu pronaći odgovarajući utovar za vozilo kako bi se prazan hod izbegao.

Savet za kolege transportere je, da se i pored teškoća na tržištu, čvrsto drže svih poslovnih kodeksa, da gaje imidž pouzdane i brze firme sa zadovoljnim radnicima, jer samo firma koja raste na zdravim osnovama moze pružiti dobru i kvalitetnu uslugu.

 

Takođe,  kompanija Vukmirović d.o.o. ove godine puni 25 godina. Koristimo ovu priliku da vam čestitamo i poželimo da nastavite dobro poslovanje.

Keywords:

Postanite insajder u branši

Primajte redovno relevantne članke, dragocene stručne priloge i ekskluzivne izveštaje za korisnike!


Prijava za bilten

Pop-up image - Logistic
Da li želite da postanete stručnjak u logistici?

Od sada možete da primate naše uzbudljive vesti iz logistike putem e-mejla.  Budite jedna od kompanija koja će imati korist od naših obaveštenja.

do vrha