TimoCom sa rekordnim rezultatima u 2017. godini:

Najveća transportna platforma u Evropi nastavlja sa rastom

Objavi na ...
19.03.2018

Erkrath, 19.03.2018. – Transportna platforma TimoCom je u poslovnoj 2017. godini nastavila svoj put rasta. Sa 90,7 miliona ponuda tovarnog prostora i tovara (2016: 68,3 miliona) IT preduzeće iz Erkratha je u protekloj godini postiglo novu rekordnu vrednost po broju postavljenih onlajn ponuda. U Evropi je tokom 2017. godine preko ove platforme ponuđeno oko 1,4 milijardi tona tovara.

Objavi na ...

Broj korisnika koji vrše digitalnu obradu svojih transporta preko IT platforme je sa više od 127.000 u poređenju sa prethodnom godinom (2016: 110.000) nastavio da raste. Promet je rastom od 5,7 miliona dostigao 67,9 miliona evra tokom 2017. Time je preduzeće koje je osnovano 1997. postiglo do sada najveći rezultat prometa u svojoj istoriji. IT preduzeće danas broji preko 40.000 klijenata (2016: 36.000).

Sa stanovišta portparola kompanije TimoCom, Gunnara Gbureka, pokretač razvoja je kontinuirano dobra ekonomska situacija i porast digitalizacije transportnog i logističkog poslovanja u Nemačkoj i Evropi. „Špediteri, kao i preduzeća iz industrije i trgovine, mogu da pronađu odgovarajućeg partnera za transport sa samo nekoliko klikova mišem – i obrnuto. Sve više klijenata koristi IT rešenja naše platforme kako bi mogli fleksibilno da reaguju na najrazličitije zahteve za transport i time olakšali efikasnije upravljanje svojim poslovanjem“, kaže Gburek.

Tako je TimoCom u 2017. proširio ponudu transportne platforme aplikacijom

„TC Transport Order®“. Na taj način preduzeća imaju mogućnost da svoje upite za transport istovremeno dostave većem broju pružalaca transportnih usluga, raspitaju se o cenama i dodele naloge – bez ikakvih tehničkih diskontinuiteta. Od plasiranja na tržište u julu 2017. poslato je više od 12.900 transportnih naloga. Na taj način su pomoću „digitalnog stiska ruke“ u obradi transportnih naloga sklopljeni mnogobrojni uspešni transportni poslovi.

Broj svih priključenih telematskih sistema koji su objedinjeni u TimoCom transportnoj platformi je u 2017. godini proširen sa još 30 na više od 230 ponuđača. Osim toga, klijenti imaju mogućnost da preko interfejsa u svoj sistem za upravljanje transportom prenesu i obrade podatke o pozicijama kratkoročnih partnera za transport , kako bi time povećali kvalitet usluga i zadovoljstvo kupaca kod transportnih naloga. „Mi danas pružamo sve funkcije koje su potrebne za obavljanje transporta kako bismo osigurali veću preglednost u lancu snabdevanja“, komentariše g. Gburek kontinuirano širenje transportne platforme.

Da bi se obezbedio prostor za rast, TimoCom će se ovog leta preseliti u prošireni objekat u sedištu preduzeća u Erkrathu. Na ovoj, i na tri dodatne lokacije u Poljskoj, Češkoj i Mađarskoj, više od 460 zaposlenih (2016: 400) iz 34 zemlje radi na daljem razvoju najveće transportne platforme u Evropi.