Optimizacija učešća na berzi tereta, uz uštede u vremenu i novcu

Suočeni sa izazovom pronalaženja tereta, obratili smo se prijateljima za savet. Preporučili su nam TIMOCOM kao pouzdanu berzu tereta, i 2006.godine smo stupili u kontakt sa Predragom i Denisom, kada i počinje naša uspešna poslovna priča. TIMOCOM je bio ključan u rešavanju neočekivanih otkazanih tura, nekih čak i u poslednjem trenutku, kao i u olakšavanju procesa naplate potraživanja. Bez njihove digitalne platforme i predanosti trendovima u organizaciji i praćenju drumskog prevoza tereta po međunarodnim standardima; naš uspeh ne bi bio tako značajan. Pored toga, TIMOCOM je bio od velike pomoći i u smanjenju praznih tura, omogućavajući nam da uštedimo kako vreme, tako i novac. Uz izuzetnu ponudu tereta, TIMOCOM nam pruža sigurnost u izbjegavanju praznih tura, efikasno pomažući u naplati potraživanja. Uz TIMOCOM, naša logistička efikasnost je unapredena na viši nivo.

“Bezbednost pri izbegavanju praznih tura, ušteda vremena i novca.”

Zrnozit Logo


Zrnožit d.o.o.

Izazovi

  • Pronalaženje tura i optimizacija poslovanja
  • Prazne povratne ture i povećani troškovi
  • Problemi u naplati potraživanja od klijenata

Rezultati

  • Dobra ponuda tereta
  • Optimizacija tura i izbegavanje praznih povratnih kamiona
  • Adekvatna provera klijenata za pravovremenu naplatu
Zrnozit_Cetinje_CG

Od izazova do uspeha, od nemogućnost pronalaženja utovara, do ostvarenih 50-80 tura mesečno i optimizovano poslovanje

Nastavljajući našu priču o evoluciji logističkih procesa, bili smo suočeni sa izazovom pronalaženja utovara za naša vozila, za naše prevoze na relaciji Evropa - Albanija, Crna Gora i obratno. Kako bismo prevazišli ovu prepreku, TIMOCOM je ponudio rešenje u vidu sistema koji obuhvata berzu tereta.

Sposobnost ovog sistema da nam pruži veliku ponudu tereta, značajno je unapredila naše operacije, omogućavajući nam da efikasno zadovoljimo zahteve naših klijenata. Naš fokus na prevozu tereta ka zemljama Balkana zahteva precizno planiranje i optimizaciju ruta, a TIMOCOM nam je omogućio upravo to. Danas sa ponosom možemo reći da na mesečnom nivou imamo 50-80 narudžbi.

Jedan od ključnih izazova u logistici jeste efikasno upravljanje praznim turama, što može značajno uticati na profitabilnost poslovanja. Zahvaljujući saradnji sa TIMOCOM-om, uspeli smo da izbegnemo ove nepotrebne troškove, čime smo ostvarili značajne uštede vremena i novca.

Međutim, svesni smo da logistika predstavlja kompleksnu delatnost sa izazovima, posebno u pogledu naplate potraživanja. Zbog toga smo fokusirali svoje kapacitete na jačanje saradnje sa TIMOCOM-om na ovom polju. Verujemo da kroz standardizovane operativne procedure koje uključuju kontrolu i proveru boniteta novih članova, tako da se uspešno mogu eliminisati potencijalni finansiski izazovi.

Obzirom na sve prednosti koje smo ostvarili kroz našu saradnju sa TIMOCOM-om, naša priča o logističkom uspehu je samo nastavak dugogodišnje tradicije efikasnog i pouzdanog poslovanja. Uz napredne alate i stručnu podršku partnera kao što je TIMOCOM, sigurni smo u našu sposobnost da se prilagodimo dinamičnim zahtevima tržišta i nastavimo da zajedno ispisujemo stranice uspeha. 

“Dobra ponuda tereta.”

Zrnozit Logo

O kompaniji

Zrnožit d.o.o. sa sedištem na Cetinju u Crnoj Gori osnovan je 1992. godine, započinjući svoju primarnu djelatnost u proizvodnji suhomesnatih proizvoda. Od 2002. godine, proširuje svoje poslovanje, te kompanija počinje da se bavi i drumskim prevozom tereta u međunarodnom transportu.  Uz 26 zaposlenih, godišnji obrt u drumskom prevozu tereta iznosi 2.500.000,00 eura, što jasno govori o značajnom rastu i uspjehu kompanije. Ističu se kao lideri u prevozu frigo tereta na relaciji EU - Albanija - Crna Gora, pružajući pouzdanu i efikasnu uslugu svojim klijentima. Sa početnih 2 kamiona 2002. godine, kompanija je kontinuirano širila svoju flotu. Već 2005. godine, dodali su još 5 novih kamiona, a nastavili su sa nabavkom novih vozila i u narednim godinama. Danas, ponosno ističu da raspolažu sa 22 kamiona, od kojih je 16 opremljeno Euro 6 motorima, dok su 6 vozila opremljena Euro 5 motorima. Pouzdan su partner na tržištu prevoza tereta i prepoznati su kao lideri u ovoj oblasti. 

Uverite se i sami, testirajte naše tržište besplatno, samo jednim klikom:

do vrha