Izazov Gematrans-a: Iznenadni gubitak najvažnijeg skladišnog prostora

Otkako Gematrans postoji (preko 30 godina), ova špedicija je bila u povoljnoj poziciji da može da koristi skladište poslovnog partnera direktno na svojoj lokaciji. Međutim, zbog strukturnih promena, tamo nije više bilo moguće nastaviti sa korišćenjem sopstvenog skladišta. Logističko i transportno preduzeće sa svakodnevnim turama za i iz Švedske, Norveške, Danske i Finske, moralo je uz tekuće poslove i sa malim troškovima da brzo pronađe rešenje. 

Posebni zahtevi: 

  • Osoblje klijenata mora imati pristup skladištu, što otežava pronalaženje odgovarajućeg skladišta.
  • Kontinuitet i dugoročnost: Špediterska kompanija je tražila dugoročno rešenje koje bi bilo pogodno za narednih 30 godina

Izazovi 

  • Iznenadni gubitak prostora za skladištenje
  • Potreba za posebnim skladištima u blizini prostorija kompanije
  • Osoblje klijenta mora imati pristup skladištu

Rezultati

  • Odgovarajuća skladišta pronađena u okolini
  • Brzo vreme odziva na TIMOCOM-ovoj berzi skladišta
  • U neposrednoj blizini pronađena su i posebna skladišta

TIMOCOM-ovo rešenje: Oslonite se na logističku mrežu

 „Pošto smo već skoro 20 godine korisnik TIMOCOM-a, naša prva misao je bila: Hajde da pogledamo.” Oliver Mohring, ovlašćeni predstavnik i menadžer za isporuku u Gematrans-u u Nirnbergu, drugom po veličini gradu u Bavarskoj, u početku nije očekivao da će pronaći sopstvenu berzu skladišta na TIMOCOM tržištu. „Bila je više slučajnost što smo ih otkrili – i prava sreća za nas.” TIMOCOM berza skladišta ima daleko najveću mrežu različitih skladišnih prostora i tipova u Evropi. Korisnici sistema imaju automatski pristup berzi skladišta i potencijalno više od 9.000 skladišnih i logističkih prostora. Kako se ispostavilo, Gematrans je mogao da razmotri mnoge skladišne prostore oko Nirnberga preko TIMOCOM-ove onlajn berze skladišta. Ponude su bile mnogobrojne i upiti brzo postavljani. 

„I odgovori su brzo stigli. Morali smo da kontaktiramo samo nekoliko firmi. U roku od nedelju dana smo pronašli novo skladište uprkos tome što smo imale specifične zahteve“, kaže Möhring. 

299483981_516926156901731_8740675552945755255_n

O špediterskoj kompaniji Gematrans

Gematrans, špedicija specijalizovana za transport tereta sa Skandinavijom, nalazi se u industrijskoj zoni u Nirnbergu i započela je 1984. godine u poslovanju skladištenja i transporta unutar Nemačke. Fokus na Skandinaviju došao je 1999. godine, sa sadašnjim generalnim direktorom špediterske kompanije, Johenom Roslerom, koji je prethodno radio u skandinavskoj oblasti i izgradio je u Gematrans-u. „Da, i onda smo to ovde veoma razradili“, kaže Rosler. Ono što je započeto u Skandinaviji sa tri sopstvena vozila i šest podizvođača, danas je naraslo na 30 sopstvenih i tuđih kamiona. „I trenutno imamo 25 zaposlenih“ dodaje Rosler.

Uverite se sami i testirajte tržište besplatno. Ovako je jednostavno:

do vrha