11.03.2019

Smart Logistics sistem u nastavnom programu

Kako TIMOCOM uspešno sarađuje sa obrazovnim institucijama u Sloveniji

(2)

Erkrath, 11.03.2019.– Saradnja između preduzeća i univerziteta više nije novost. Ali, da li saradnja privrede i nauke zaista uvek nudi nešto više učenicima i studentima? Alen Solina, Country Manager South-Eastern Europe TIMOCOM-a, ponuđača prvog evropskog Smart Logistics sistema istraživao je upravo ovo pitanje. Sa tim ciljem učesnici jedne radionice u srednjoj i visokoj saobraćajnoj školi u Mariboru u Sloveniji zamoljeni su da daju svoju konačnu ocenu.

„Koja iskustva i koja nova znanja si stekao/la na radionici?“ „Da li smatraš da će ti TIMOCOM-ov sertifikat pomoći prilikom traženja posla?“ – Ovo su dva od ukupno šest pitanja koja je Alen Solina postavio svojim učesnicima u radionici u anonimnoj anketi. Povratne informacije su bile bez izuzetka pozitivne. Polaznici su hvalili to što su se mogli direktno prijaviti u verziju TIMOCOM sistema za obuku i upoznati sa pametnim aplikacijama iz prve ruke. „Učesnici radionice su bili iznenađeni time koliko inovativnih mogućnosti za digitalnu pretragu tovara i tovarnog prostora sistem nudi - i koliko je transportna branša u međuvremenu postala iskusna“, objašnjava Solina. Tako je TIMOCOM sistem između ostalog povezan sa 245 telematskih sistema. Uz njihovu pomoć se može pratiti transport robe iz naloga i prikazati u priključenim sistemima korisnika za upravljanje transportom.  

I direktor škole, magistar Rak, ceni stručnu podršku iz prakse: „Zahvaljujući saradnji sa TIMOCOM-om naši mladi tehničari i inženjeri logistike dobijaju veoma konkretan utisak o tome kako danas funkcionišu procesi u digitalnoj nabavci transporta.“

Prema anketi većina učesnika pre događaja nije čula za Smart Logistics sistem. „Radionice su najbolji primer za to kako se dragoceno znanje može preneti iz branše u školsku klupu“, dodaje magistar Rak.

Dodatna prednost: Na kraju radionice TIMOCOM dodeljuje sertifikate o završenoj obuci koji se prema izjavama učesnika smatra korisnom referencom za kasnije traženje posla.  

U budućnosti škola želi da proširi saradnju sa preduzećem i tako i drugim institucijama da impuls da više profitiraju od ovakve saradnje.

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha