15.05.2019

Čekanje je prošlost: TIMOCOM i Cargoclix koriguju zastoje na rampi

TIMOCOM i Cargoclix prezentuju zajednički projekat na sajmu transport logistic 2019 (od 4. do 7. juna) u Minhenu

TIMOCOM-Cargoclix

Erkrath, 15.05.2019. godine – Nema više čekanja na rampi: To je ambiciozni cilj saradnje TIMOCOM-a i Cargoclix-a. Spajanjem telematskih podataka i upravljanja vremenom utovara i istovara ova dva IT preduzeća žele da reše poznati problem zastoja prilikom ulaza i izlaza robe i postave nove standarde u branši.

Čekanje je prošlost: TIMOCOM i Cargoclix koriguju zastoje na rampi

„SLOT Management“ Cargoclixa i GPS podaci firme TIMOCOM omogućuju klijentima fleksibilno upravljanje rampama. Pomoću stalnog poređenja podataka o poziciji sa rezervisanim vremenom isporuke preduzeća iz industrije i trgovine mogu precizno izračunati „Estimated Time of Arrival“ (ETA) i proveriti da li će kamion na vreme stići na rampu ili će neki drugi isporučilac biti pomeren unapred.

Ovako funkcioniše dinamično upravljanje vremenom na rampi


U praksi prevoznik za to daje odobrenje za korišćenje njegovih GPS podataka. Oni se redovno upoređuju sa podacima pozicije kamiona i vlasniku rampe se šalju podaci o izračunatom stvaranom vremenu dolaska. Na taj način on može računati sa realnim podacima o vremenu i praviti raspored. Precizna prognoza skraćuje vreme čekanja vozača kamiona i u idealnom slučaju ga potpuno ukida.

„Mnogi se plaše da će rast u drumskom teretnom saobraćaju još više pojačati problematiku na rampama. Ali čekanje na rampi više ne mora da postoji. Uključenjem dinamičnih podataka procesi se za vlasnike rampi i prevoznike mogu osmisliti znatno efikasnije i fleksibilnije. „Vreme čekanja jednako nuli“ je pre svega pitanje tehnologije“, kaže prof. dr Victor Meier, savetodavni član društva kod Cargoclixa.

„Mi pokrivamo gotovo sve pružaoce telamatskih usluga naših klijenata preko odgovarajućih interfejsa“, objašnjava Solutions Manager Andrea Di Domizio. Na taj način TIMOCOM je optimalan sinergijski partner Cargoclixa: TIMOCOM isporučuje GPS podatke, a Cargoclix uz pomoć SLOT-a obezbeđuje poboljšano upravljanje vremenom na rampi. Suverenitet podataka ostaje netaknut jer se podaci koriste isključivo za ETA obračun.

„Bezbedno deljenje podataka radi veće transparentnosti u lancu snabdevanja će se sve više etablirati“, uveren je TIMOCOM-ov Manager Di Domizio. „Otpada telefoniranje i slanje elektronskih dopisa, preduzeća mogu bolje planirati, a vozači kamiona moraju manje čekati.“ Mnoga čuvena preduzeća iz svih branši već koriste SLOT rešenje: Svaki prevoznik se mora prijaviti na rampi preko SLOT-a.

Vreme čekanja je prema izjavama vozača u poslednjih pet godina postalo znatno duže, konstatuje Savezna uprava za prevoz robe u svom najnovijem istraživanju tržišta. Na taj način obe strane doprinose poboljšanju: vozači žele bolje organizovane procese, vlasnicima rampi su bitne obavezujuće informacije.

„U našu orijentaciju kao sistema pametne logistike spada i umrežavanje sistema kako bi se zajedničkim klijentima ponudile važne informacije u pravom momentu“, konstatuje Andrea Di Domizio. „Drago nam je da sa Cargoclixom možemo ponuditi rešenje koje će u budućnosti sigurno spadati u standard i olakšavati svakodnevni rad.“

Novo rešenje protiv zastoja na rampi prezentuju TIMOCOM (Hala A5/ Štand 317/418) i Cargoclix (Hala A3/Štand 315/416) u okviru sajma transport logistic 2019 u Minhenu (od 04. do 07. juna).

Preuzmi saopštenje za štampu
do vrha