TimoCom Logo

JavaScript je onemogućen u Vašem pregledniku.

Time se smanjuje funkcionalnost ove web stranice. Kako bi se povećao opseg korišćenja i udobnosti, molimo aktivirajte privremeno JavaScript u podešavanjima Vašeg preglednika.
TimoCom – Lider na evropskom tržištu među berzama tovara i tovarnog prostora!

Mi pomeramo Evropu!TimoCom – Mi spajamo tovar i tovarni prostor.

Kao i mnoge druge priče o uspehu, i ova počinje rešenjem koje je nedostajalo. U aprilu 1997. godine špediter Jens Thiermann je tražio evropsku platformu za dodeljivanje transportnih naloga. Međutim, ono što je pronašao nije odgovaralo njegovim zahtevima. Došao je do zaključka: Napravićemo je sami! Tako je osnovan TimoCom Soft- und Hardware GmbH i posle radnog vremena i vikendom se radilo na razvoju sopstvene berze tovara i tovarnog prostora.

Iz hrabre start-up firme danas je nastalo jedno od najuspešnijih IT preduzeća srednje veličine za evropsku branšu transporta i logistike. Preduzeće upravlja sa TimoCom-om najvećom platformom za transport u Evropi na kojoj se dnevno postavi do pola miliona međunarodnih ponuda tovara i tovarnog prostora. Platforma je logistička mreža od preko 36.000 proverenih preduzeća.

Kroz specijalizaciju i zbog međunarodnog karaktera IT preduzeća u centrali firme u Erkratu, u blizini Diseldorfa, kao i u predstavništvima u Poljskoj, Češkoj i Mađarskoj, danas radi preko 400 zaposlenih iz 24 nacije. U upravljanju preduzećem, pored osnivača, učestvuje i njegov sin Tim Thiermann. Tako se na vrhu rukovodstva spajaju dugogodišnje iskustvo i nove perspektive. Zajedno mogu da se osvrnu na mnoge prekretnice u istoriji preduzeća.

Rečnik transporta – Odgovori na pitanja na temu transporta

Slažem se sa tim da ova strana upotrebljava kolačiće (Cookies) za analize, lične sadržaje i reklame.