TimoCom Logo

JavaScript je onemogućen u Vašem pregledniku.

Time se smanjuje funkcionalnost ove web stranice. Kako bi se povećao opseg korišćenja i udobnosti, molimo aktivirajte privremeno JavaScript u podešavanjima Vašeg preglednika.
TimoCom – Angažman

TimoCom preuzima odgovornost za životnu sredinu i društvo

Ekologija

Životna sredina & TimoCom – Upravljanje saobraćajem budućnosti

Životna sredina

Mi se zalažemo za zaštitu životne sredine iz ubeđenja i konstantno povećavamo naše angažovanje u toj oblasti. Ovde ćete naći spisak mera koje smo sproveli:

 • 100% pokrivenost energetskih potreba iz regenerativnih izvora (ušteda CO2 godišnje: oko 400 tona)
 • Smanjenje potrošnje struje kompletne IT strukture za 40% ¹
 • CO2-neutralnije slanje poštom širom Evrope preko Deutsche Post GoGreen
 • Održavanje internih dana zaštite životne sredine i takmičenje u idejama
 • „Rad sa faksom bez papira" putem kompjutera
 • Isključiva primena FSC-sertifikovanog papira

Motivaciju za zalaganje za zaštitu životne sredine i održivost pronašli smo u svom svakodnevnom životu: Stalno se suočavamo sa zagađenjem životne sredine i traćenjem resursa. Isto tako često se nude predlozi za rešenje problema i mi ih pažljivo slušamo. U međuvremenu smo TimoCom proširili na ekologiju i sigurni smo da ćemo postići svoj cilj, a to je da postanemo platforma za unos koja je najbolji prijatelj životne sredine. Može se sasvim opravdano reći: Svi govore o zelenoj logistici – mi je podržavamo.

Smanjena emisija CO2, jer…


1 Uporedne vrednosti godine 2008 sa godinom 2010

Socijalna
Životna sredina i TimoCom – Upravljanje saobraćajem budućnosti

Društvo

Kao preduzeće koje je okrenuto ka budućnosti, mi svoje resurse koristimo tako da preko svog preduzeća podržavamo društvene projekte. TimoCom kao sponzor podržava sledeće projekte:

DocStop – za humanije radno mesto za profesionalne vozače

Sa inicijativom za bolju medicinsku zaštitu profesionalnih vozača na putu, DocStop obezbeđuje veću sigurnost u saobraćaju na autoputevima. Jer, „samo zdrav vozač je bezbedan vozač“. Kao partner transportne branše bezrezervno podržavamo ovu akciju.

Ukoliko vozač kamiona ima akutne simptome ili se razboli na putu, ne može „jednostavno da skokne“ do lekara. Da bi to ipak bilo moguće, DocStop još od 2007. godine daje sve od sebe. Na nivou Nemačke projekat obuhvata već 700 partnera kao što su klinike, bolnice i lekarske ordinacije.  400 vozača mesečno koristi ponudu medicinske pomoći na putu. I vozači iz inostranstva, koji putuju nemačkim drumovima, mogu da dobiju pomoć preko DocStop telefonske linije na 23 jezika.

Projekat će uskoro biti uveden u drugim evropskim zemljama, a već od 2013. godine u Padborgu/Danska postoje prva četiri DocStop informaciona punkta, koje potpomaže Dansko druženje transportnih preduzeća ITD. Evo kako funkcioniše DocStop: Ako na putu vozač ima zdravstvenih tegoba, treba samo da pozove broj DocStop telefonskog servisa, koji radi preko servisa ADAC Truck. Treba ukratko da navede svoje simptome, lokaciju, putanju i odmah će saznati gde se nalazi najbliži DocStop partner i gde se na njegovoj ruti može naći odgovarajući parking. Tamo će vozač hitno biti zbrinut od strane medicinskog osoblja.

„Raduje nas brza i jednostavna pomoć od TimoCom-a. Podršku ćemo upotrebiti da uskoro proširimo DocStop i izvan granica Nemačke.“ – kaže pokretač projekta DocStop Rainer Bernickel, PHK a.D. i evropski referent za bezbednost u saobraćaju.

Savezni krst za zasluge

Za doprinos bezbednosti u saobraćaju i brigu za profesionalne vozače, Rainer Bernickel je dobio Savezni krst za zasluge

Nagrada

Rainer Brenickel je 15. decembra 2010. godine primio Savezni krst za zasluge za svoj doprinos bezbednosti u saobraćaju i brigu o profesionalnim vozačima – i to posebno za uspešno sprovođenje inicijative DocStop.

  film o nagradi

TimoCom podržava školski projekat "Raus aus dem Toten Winkel" („Izađite iz mrtvog ugla“)

Posebno angažovanje je za nas važno – i vredno podrške. Zbog toga podržavamo rad Okruglog stola, dobrovoljne organizacije koja se bavi školskim projektom „ Izađite iz mrtvog ugla “ čiji je cilj edukacija u oblasti prevencije nesrećnih slučajeva.

TimoCom podržava školski projekat 'Izađite iz mrtvog ugla'

Stalno se dešavaju nesreće sa tragičnim posledicama kada kamion skreće desno. „Izađite iz mrtvog ugla“ želi da u što je više moguće osnovnih škola predstavi deci 3. i 4. razreda ovu temu kroz nastavne sadržaje. U praktičnom delu nastave u školskom dvorištu će se predstaviti kamion sa vozačem, kako bi deca mogla da steknu osećaj o tome šta je to mrtav ugao. Tom prilikom čitav razred može stajati u mrtvom uglu. Zatim deca mogu jedno po jedno ulaziti u kabinu vozača da bi se uverila da odatle ne mogu videti drugu decu.

Od 2006. godine izvedeno je više od 500 takvih predavanja. Pružanjem podrške ovom projektu želimo da doprinesemo da se ovaj broj još uveća.

„Sa donacijom TimoCom-a možemo i hoćemo da razvijemo projekat i održimo troškove na niskom nivou, kako bismo i dalje mogli da ga sprovodimo.“

 

TimoCom podržava školski projekat 'Izađite iz mrtvog ugla' – © Okrugli sto Nemačka

Kuća sv. Rafaela pomaže deci i mladima iz celog sveta

U naš svakodneni posao spada i ono što se dešava i van naše branše. Obraćamo pažnju i na ono što se dešava u našem okruženju. Zbog toga nas je privukla i osvojila jedna posebna institucija: Kuća sv. Rafaela u Diseldorfu. Ovde se svakodnevno 73 zaposlenih brine da oko 100 dece i mladih sa različitim životnim pričama pronađe svoj dom.

Kuća sv. Rafaela u Diseldorfu. 73 zaposlenih svakoga dana brine o tome da 100 dece i mladih sa različitim životnim pričama pronađe svoj dom

U pojedinim grupama oni ne uče samo da žive jedni sa drugima, već i da razviju nezavisnu perspektivu. Izleti, kursevi računara ili muzička zabava su veoma bitni za koncept obrazovanja, ali ih državni fondovi ne pokrivaju. Kao preduzeće iz Diseldorfa rado želimo da pomognemo i podržimo jednom godišnje jednu od akcija kao što su penjanje, ples ili izleti u prirodu. Takođe veoma lično učestvujemo: Za vreme godišnjeg prolećnog festivala zaposleni iz TimoCom-a daju direktnu podršku deci i mladima.

Kući Sv. Rafaela: Prihvatilište je osnovano još 1851. i i danas se zalaže za humane i društvene vrednosti. U njih spadaju:

„brižna ljudska nega, obrazovanje, nega, savetovanje, vođenje kroz razvojne i životne situacije, prevazilaženje kriza i grupni rad.“

Bez obzira na nacionalnost i veroispovest – Kuća sv. Rafaela je otvorena za svu decu koja ne dobijaju neophodno staranje.

 

TimoCom podržava Kuću sv. Rafaela u Diseldorfu

Odgovornost prema zaposlenima
TimoCom Zaposleni – Odgovornost prema zaposlenima

Zaposleni

TimoCom pridaje veliki značaj kolegijalnom postupanju među svim zaposlenima. Istovremeno nudimo našim zaposlenima uslove rada sa velikim mogućnostima. Tu pripadaju:

 • Penzijsko osiguranje i fer socijalna davanja
 • Redovnu mogućnost obavljanja zdravsvenog pregleda
 • Usavšavanje kroz radionice i obuke
 • Poslovođe i rukovodioci se pretežno obučavaju unutar preduzeća
 • Dešavanja van preduzeća kao što su sport ili kursevi jezika i poslovne proslave

TimoCom zapošljava trenutno preko 400 zaposlenih iz preko 24 različitih zemalja. Ova internacionalnost i sa tim povezani različiti mentaliteti i iskustva obogaćuju naše preduzeće.

Pored toga nudimo napredovanje u karijeri kroz profesionalno školovanje kroz praksu. Naš koncept obuke je u pravom značenju reči "odličan". Krejem 2009. godine TimoCom je dobio „Zertifikat für Nachwuchsförderung“ (Sertifikat za podršku mladima) kojeg dodeljuje državni biro rada.

TimoCom brine o novim stručnim snagama kroz saradnje
TimoCom podstiče mlade naraštaje

TimoCom podstiče mlade naraštaje

Podsticanje mladih u transportnoj i logističkoj branši nam puno znači. Kao softver preduzeće okrenuto budućnosti sarađujemo već godinama sa školama i unevrzitetima iz čitave Evrope. Učenici i studenti dobijaju kroz obuke i radionice na maternjim jezicima od zaposlenih u TimoCom-u koristan uvid u praksu. Na kraju krajeva TimoCom će biti svakodnevica za najveći broj početnika u poslu u branši.

TimoCom sarađuje sa sledećim univerzitetima i obrazovnim ustanovama

Visoka tehnička škola strukovnih studija

Висока техничка школа струковних студија из Ниша је угледна високошколска институција са 37 година дугом традицијом у високом образовању. У склопу реформе високог образовања, Школа је 2007. године постала акредитована самостална државна установа која остварује основне струковне и специјалистичке студије (први и други степен високог образовања) у оквиру научног поља техничко-технолошких наука.

Univerzitet u Beogradu – Saobraćajni fakultet

Prateći razvoj saobraćajne struke i nauke kao i potrebe privrede za diplomiranim saobraćajnim inženjerima, Saobraćajni fakultet je u proteklih pedeset pet godina jedanaest puta vršio inovaciju nastavnih planova i programa. Svaki od njih odražavao je sve bogatije iskustvo nastavnika i saradnika u nauci i obrazovanju, i koristio povratne informacije od saobraćajnih inženjera iz prakse kao i velikog broja korisnika usluga iz privrede, raznih državnih i društvenih organizacija i ustanova.

Fakultet tehničkih nauka – Univerzitet u Novom Sadu

Fakultet tehničkih nauka je jedna od najsavremenije organizovanih visokoobrazovnih institucija u regionu sa tradicijom dugom 55 godina, poznat i priznat u celom svetu, a inženjeri obrazovani na ovom Fakultetu, rade i postižu zapažene rezultate u svakom preduzeću koje ima veze sa tehnologijom, proizvodnjom, obrazovanjem ili uslugama, jer od svih zanimanja koja se u našoj zemlji obrazuju, tehnika je i dalje najtraženija. Stalne inovacije nastavnog procesa imaju za rezultat visoku spremnost inženjera za rešavanje konkretnih poslovnih problema.

Saobraćajno-tehnička škola Zemun

Saobraćajno-tehnička škola Zemun osnovana je 1948. godine. Osnovna delatnost škole je obrazovanje i osposobljavanje učenika za rad na eksploataciji i održavanju motornih vozila, obrazovanje odraslih kroz dokvalifikacije, prekvalifikacije u područjima rada: saobraćaj, mašinstvo, elektrotehnika i hemija.

Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Uroševca

Škola je osnovana 1976. godine u Uroševcu pod nazivom Centar za više obrazovanje radnika. Na osnovu savremenih tendencija i razvoja naučnih dostignuća kao i potreba privrede i njenog razvoja nastavni planovi su se stalno osavremenjivali što je dovelo do otvaranja novih smerova i studija čiji su sadržaji bili upravo rezultat potrebe ove regije. Danas radi pod nazivom Visoka škola strukovnih studija iz Uroševca sa privremenim sedištem u Leposaviću.

Rečnik transporta – Odgovori na pitanja na temu transporta

Slažem se sa tim da ova strana upotrebljava kolačiće (Cookies) za analize, lične sadržaje i reklame.