29.09.2014

Premijera na IAA: Pristup TimoCom-u preko aplikacije

Ponuđač berze tovara omogućava korišćenje svojih proizvoda sa mobilnih uređaja

Düsseldorf, 23.09.2014 – Brzo pronalaženje povratnih vožnji, odmah nakon istovara kod prethodnog klijenta. Pružaoci usluga u oblasti transporta mogu na jednostavan način da ponude naloge, čak i kada nisu u kancelariji. U svakodnevnom poslovanju u logistici nedostaju dobri i bezbedni načini za obradu transportnih naloga sa tablet računara ili pametnog telefona. Upravo ovu prazninu sada je ispunio TimoCom učiniviši sve svoje proizvode dostupnim sa mobilnih uređaja. Prvo će ovaj miljokaz mobilnog traženja ponuda tovara i tovarnog prostora biti prikazan na sajmu komercijalnih vozila IAA u Hanoveru, koji počinje 25. septembra.

TimoCom korisnici nisu više vezani za svoj računar kada žele efikasno i jednostavno da traže ili nude naloge za utovar. Tržišni lider u Evropi među berzama tovara i tovarnog prostora je proširio svoju besplatnu aplikaciju Transportni barometar i preko nje omogućio pristup svojim proizvodima. Preko sigurnosnog pristupa integrisanog u aplikaciju TC Login korisnici TimoCom-a od sada mogu da se prijave na svoje naloge – bez obzira na to gde se nalaze. Korisnicima je na raspolaganju neograničen pristup svim TimoCom platformama na kojima su registrovani. Tako ćete ubuduće moći na berzi tereta TC Truck&Cargo® da pronalazite nove naloge dok još stojite na rampi za stari nalog, a preko platforme za praćenje TC eMap® moći ćete da uključite praćenje vozila novog ponuđača. Ili, u slučaju odbijanja, možete na licu mesta preko berze skladišta kompanije TimoCom da pronađete mesto za svoj tovar. Pri tome nije važno da li za svoje otpremanje u pokretu koristite tablet računar ili mobilni telefon. Podrazumeva se da je aplikacija Transportni barometar dostupna za sve operativne sisteme – Android, iOS i Windows.

Bezbednost se piše velikim slovom – čak i na mobilnim uređajima

„Naš najveći zahtev je bio da se visoki bezbednosni standardi kompanije TimoCom prenesu i na korišćenje naših proizvoda sa mobilnih uređaja“, saopštava Marcel Frings, glavni predstavnik kompanije TimoCom. Ovaj važan aspekt je rešen preko dodatne bezbednosne opcije u aplikaciji. Prijavljivanje sa mobilnih uređaja se vrši preko TC Login. Ovaj bezbednosni pristup je već poznat na verziji za lični računar. Ako želite da koristite svoj TimoCom nalog dok ste na putu, morate dodatno da unesete individualni PIN broj. „Princip je sličan korišćenju bankovne kartice – samo još sigurniji“, objašnjava Frings. „TC Login, individualni PIN i određeni mobilni uređaj su u međusobnoj sprezi. Ako jedan deo slagalice nedostaje, ne možete da pristupite TimoCom-u. Isto kao kada bi moja bankovna kartica funkcionisala samo u kombinaciji sa mojim PIN-om i isključivo na određenim bankomatima. To je velika prednost u smislu bezbednosti za naše korisnike.“

Uvek i svuda aktivni na tržištu

Pošto je pristup integrisan u aplikaciju Transportni barometar, svim korisnicima su na raspolaganju i aktuelni podaci o tržištu drumskog transporta u Evropi. Kada na terenu pregovarate o ceni, imate bolje argumente. Uz pristup sa mobilnih uređaja svim platformama, TimoCom takođe vodi računa o tome da klijenti u svakom trenutku budu spremni za akciju. Bilo da se radi o berzi tereta TC Truck&Cargo®, tenderima za transport u TC eBid®, alatki za praćenje i kalkulacije TC eMap®, berzi skladišta sa odgovarajućim prostorom za skladištenje i logistiku ili TC Profile®, transportnom imeniku Evrope – sledeća poslovna prilika je na dohvat ruke i udaljena je samo jedan klik.

Doći na najnoviji nivo

Sajam komercijalnih vozila IAA u Hanoveru nudi svakome mogućnost da stvori svoju sliku o pristupu TimoCom-ovim proizvodima sa mobilnih uređaja. Na štandu C19 u hali 13 može se saznati sve važno o aplikaciji i naravno isprobati sve platforme. Za to Vam stoji na rasplaganju više računara na kojima možete u zavisnosti od raspoloženja,a uz pomoć TimoCom-ovih radnika zaduženih za brigu o korisnicima da isprobate programe uživo sa svim dodatnim funkcijama.

Više informacija o TimoCom-u i pristupu sa mobilnih uređaja naći ćete na adresi www.timocom.rs.