TIMOCOM sistem: Da transport ne postane gradilište

Kako WEMAS Absperrtechnik GmbH digitalno ubrzava transportne naloge

Kao lider na tržištu za integrisana, sertifikovana rešenja saobraćajne signalne tehnike WEMAS koristi Smart Logistics sistem TIMOCOM-a. Tokom osam meseci preduzeće je uspelo da pomoću aplikacije TC Transport Order® dodeli 2.221 naloga na 855 različitih izvršilaca. Do ovog momenta WEMAS je imao jednog glavnog špeditera – međutim, ovim radom su u firmi bili nezadovoljni, tako da je šef logistike Stefan Watzlawek odlučio da koristi TIMOCOM.

„Digitalno odvijanje naloga nam nudi dve elementarne prednosti“, priča Watzlawek. Digitalizacija čini preduzeće konkurentnim i oslobađa ga nepotrebnih količina papira. „Uz pomoć aplikacija TIMOCOM-a mi smo daleko brži prilikom dodele i obrade naših transportnih naloga“, opisuje Watzlawek jednu od prednosti. Odlučujuća je, međutim bila funkcija arhiviranja za transportne naloge.

WEMAS Absperrtechnik GmbH

130 zaposlenih WEMAS-a se brine za isporuku proizvoda za obeležavanje gradilišta trgovini na veliko i malo. Od 1971. godine preduzeće je specijalizovano na proizvodnju i distribuciju proizvoda za pravilno obeležavanje gradilišta u visokogradnji i niskogradnji.

„Osim toga bismo se radovali funkciji pomoću koje bismo račune i dokaze o izvršenju naloga mogli direktno povezati sa odgovarajućim transportnim nalogom“, glasi njegova želja upućena IT odeljenju TIMOCOM-a. Njegova nada: „Prilikom godišnje revizije sve informacije bi se mogle naći na jednom centralnom mestu – to štedi vreme i za nas predstavlja apsolutnu dodatnu vrednost.“ Zahvaljujući mogućnosti arhiviranja tegljenje registratora već sada predstavlja prošlost.

Digitalno odvijanje naloga integrisano u sistem obezbeđuje znatno veću efikasnost. Korišćenje aplikacije smanjuje na minimum gubljenje vremena oko organizacije i traženja. Osim toga ona ima prednost da nije potreban podsistem za odvijanje naloga i da preko 127.000 korisnika TIMOCOM-a ne može da zaboravi važne informacije o transportnom nalogu zbog obaveznih polja.

Obukom na licu mesta Stefan Watzlawek i njegove kolege su se bliže upoznale sa dodatnim funkcijama u rukovanju aplikacijom TC Transport Order®. Tako njegovom kolegi Döringu do sada nije bili poznati profili preduzeća: „Na taj način, na primer, mogu naći prevoznike sa vozilima koja imaju prenosni viljuškar.“ Bio je oduševljen i prilikom pretrage skladišta: jednim potezom je našao deset pogodnih površina. Obuka je takođe postigla cilj i kod još dve teme: Praćenje naloga, kako bi se smanjila potreba za komunikacijom tokom transporta i dodela redovnih tura. Pet prevoznika tereta je pronađeno uz pomoć tendera i u budućnosti će biti redovno angažovani. Za dodelu se koristi slanje elektronskom poštom kako bi se od prevoznika dobile cene.

Döring je imao tri želje za tim predavača: Kao prvo prevoznici elektronskom poštom često pitaju WEMAS za PIB – jednim dodatkom u maski on je mogao biti jednostavno dodat. „Pošto smo to već čuli od nekih klijenata, planirano je da se PIB nalogodavca piše u protokolu naloga pored naziva firme“, kaže tim za obuku TIMOCOM-a. Kao drugo, tema zabrane vožnji je kod WEMAS-a svakodnevno prisutna, tu je tim mogao uputiti direktno na TIMOCOM-ov TrackBan za međunarodne zabrane vožnji za kamione. I kao treće, Döring se nada da će moći da unese adresu slanja u listu preduzeća kako bi se ona mogla koristiti u formularu naloga.

Döring će ubuduće u špicevima moći da uštedi pola sata vremena dnevno čim se uredi interfejs između Navision – programa u kojem se evidentiraju narudžbine kod WEMAS-a – i aplikacije TC Transport Order®. Nakon toga samo jednim klikom transportni nalog postaje ponuda tovara.

Više informacija o WEMAS-u možete naći na www.wemas.de.

do vrha