skip navigation
Logističko znanje 16.03.2020
2 Min.

„Naša fleksibilnost se sada pokazuje kao važan bezbednosni faktor“

TIMOCOM i u trenutnoj situaciji obezbeđuje neograničeno poslovanje

Erkrat, 16.03.2020. godine – Širenje korona virusa se pokazuje kao stres test koji takođe utiče na logističku branšu. TIMOCOM je pravovremeno preduzeo mere za zaštitu zdravlja zaposlenih TIMOCOM-a kao i obezbeđenje operativne sposobnosti. To znači da TIMOCOM daje sve od sebe kako bi obezbedio stabilnost i funkcionisanje kako TIMOCOM-a tako i sistema pametne logistike uključujući berzu tereta.

 

„Bolje je sprečiti nego lečiti. Zbog toga smo već u ranoj fazi situacije koja se dinamično razvija doneli i sproveli sveobuhvatne mere na najvišem nivou upravljanja“, kaže Frank Winter, Director HR Europe TIMOCOM-a. U mere spadaju između ostalog odricanje od svih poslovnih putovanja, organizovanje virtuelnih sastanaka ili nošenje kući službenog laptopa nakon radnog vremena, tako da se u slučaju potrebe može raditi od kuće. Ovaj katalog mera se stalno prilagođava aktuelnoj situaciji i naredbama državnih organa.

 

Bitna prednost je da su zaposleni TIMOCOM-a navikli na rad od kuće na svim nivoima. Jer mogućnost rada od kuće postoji već od 01. januara 2018. godine i na taj način predstavlja radnu svakodnevicu sa kojom su zaposleni TIMOCOM-a upoznati i imaju iskustva. Frank Winter dodaje: „Imamo mogućnost da u slučaju potrebe organizujemo rad od kuće za sve naše zaposlene bez ograničavanja našeg poslovnog procesa.

 

Trenutna situacija zahteva ne samo odgovarajuće mere za sprečavanje širenja virusa, već i fleksibilnost u radnoj svakodnevici. „Upravo naša fleksibilnost se pokazuje kao važan bezbednosti faktor za nas, naše klijente i partnere“, kaže Tim Thiermann, Managing Partner TIMOCOM-a. „Svi naši zaposleni mogu u svakom momentu preći na rad od kuće i tako obezbediti operativnu sposobnost TIMOCOM-a kao i našeg sistema pametne logistike.“

 

„Svaka kriza je i šansa,“ dodaje Thiermann. „Trenutna situacija nam svima može pomoći da se bolje naoružamo za izazove u budućnosti, svejedno da li oni pogađaju logistiku ili sve nas kao zajednicu. I u teškim vremenima mi kao TIMOCOM smo pouzdan partner naših klijenata i partnera u celoj Evropi.“

Postanite insajder u branši

Primajte redovno relevantne članke, dragocene stručne priloge i ekskluzivne izveštaje za korisnike!

Prijava za bilten

Sva polja sa oznakom '*' su obavezna i molimo Vas da ih popunite.

Slanjem formulara za registraciju potvrđujete da ste upoznati sa našim Smernicama o zaštiti podataka.

Prijava za bilten:


Vaše lične podatke (adresa e-pošte, ime i prezime) TIMOSOFT GmbH prosleđuje radi slanja informacija e-poštom banci podataka sC-Networks GmbH (Registarski sud: Okružni sud Minhen, registrski broj: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2, 82319 Starnberg. SC-Networks GmbH podleže Saveznom zakonu o zaštiti podataka, kao i uputstvima TIMOCOM GmbH.

do vrha