Kako zaraditi više sa teretom iz prve ruke

Berza tereta nasuprot principa gluvih telefona

Objavi na ...
09.06.2015

Erkrat, 09.06.2015. Kao da branša nije već dovoljno zagušena, preduzeća koja se bave transportom u istočnoj Evropi imaju u poslednje vreme još jedan izazov više. Prvo su se za ekonomske zastoje pobrinule sankcije protiv Rusije. Sada na tlu Nemačke zakon o minimalnom ličnom dohotku izaziva ogromno birokoratsko opterećenje. I upravo iz tog razloga je važnije nego ikada da se izvuče maksimum iz naloga za transportne usluge, kako objašnjava Country Manager za Poljsku Klaudia Grzybowska: „Najveći profit ostvaruju prevoznici koji nabavljaju teret iz prve ruke. Oni taj teret dobijaju na najvećoj evropskoj platformi za transport – TimoCom.“

Profitabilni nalozi za tovar direktno od zapadnih nalogodavaca

Svima je poznat princip gluvih telefona: Ono što se dobije na kraju, samo je delić onoga od čega se krenulo na početku. Tako je i sa nabavljanjem tereta. Što je više faza između samog nalogodavca i onoga kome se nalog izdaje, to je manji konačni dobitak. Povrh toga, onaj koji je na kraju tog lanca logično mora i najduže da čeka na svoj novac. Konačno, svaki posrednik je uračunao za sebe nekoliko dana za obradu. „Kod TimoCom-a imam kao prevoznik mogućnost da sebi obezbedim direktne profitabilne naloge od proverenih preduzeća. To znači ne samo veći profit, već i da brže dolazim do svog novca“, naglašava Grzybowska. „Kroz direktnu komunikaciju između nalogodavca i nalogoprimca bolji je između ostalog i protok informacija. U celini kao nalogoprimac imam još veću kontrolu nad poslom.“ Tako rad postaje jednoataviji i pruža više zadovoljstva za sve učesnike. Takođe je povećana mogućnost dodatnog angažovanja ili davanja preporuke.

Iskorišćavanje punog potencijala i povećanje šansi na tržištu

Grzybowska takođe savetuje da se iskoristi pun potencijal programa, kao što su najobuhvatnija platforma za praćenje ili pristup sa mobilnih uređaja. Posebno za najmanja preduzeća, mobilan i bezbedan pristup svim funkcijama TimoCom-a predstavlja pravu prednost. Zahvaljujući aplikaciji ova preduzeća mogu da preuzmu sledeće naloge preko pametnog telefona ili tableta dok su na putu, da uštede vreme, novac i zadrže fleksibilnost. Da bi se šanse za dobijanje naloga povećale, korisnici TimoCom-a već u svom profilu na berzi tereta navode da imaju mogućnost praćenja u okvirima naloga. Ovde je TimoCom već uveo interfejse za sve najrasprostane telematske ponuđače u Evropi.

Sa TimoCom-om prevoznici dakle mogu da svoje transportno poslovanje bukvalno preuzmu iz „prve ruke“.

do vrha

Slažem se sa tim da ova strana upotrebljava kolačiće (Cookies) za analize, lične sadržaje i reklame. Saznajte više