Saopštenja za medije

Ovde ćete naći aktuelne informacije za medije o različitim temama u vezi sa preduzećem TIMOCOM, našim klijentima, kao i o branši.

Erkrat, 26. septembra 2019. godine – 26. septembra se ponovo obeležava Evropski dan jezika. Njime Savet Evrope želi da doprinese jezičkoj raznolikosti u Evropi, da probudi svest ljudi o prednostima znanja jezika, podstakne individualnu višejezičnost i motiviše Evropljane za doživotno učenje jezika. Ovaj dan je uveden u 2001. godini, Evropskoj godini jezika. Od tada se mnogo toga promenilo, pre svega u oblasti digitalizacije.

dalje >

Nova vremena za Supply Chain. Lanac logističkih događaja postaje neiscrpni tok podataka i informacija. Povezujući element saradnje u procesima stvaranja vrednosti. Dobrodošli u digitalni svet. Ko želi da participira u šansama digitalne transformacije mora imati pre svega jedno: neutralan sveobuhvatan sistem koji jednostavno i sigurno umrežava partnere i njihove procese u kompleksnim mrežnim strukturama sistema snabdevanja. 

dalje >

Erkrat, 23.07. 2019. godine - Nemačka, Francuska i zemlje Beneluksa su trenutno najviše pogođene svetskim usporavanjem konjunkture To potvrđuju aktuelne brojke TIMOCOM-ovog transportnog barometra kojim IT preduzeće kvartalno dokumentuje kretanje ponude i tražnje za transportom u najvećoj evropskoj berzi tereta.

dalje >

Erkrath, 22.07.2019. – Još uvek vlada velika diskrepancija između stepena digitalizacije u velikim i malim kao i srednjim preduzećima u transportnoj i logističkom branši. Dok logistički divovi već dugo rade digitalno, male i srednje transportne firme uglavnom ne mogu sebi priuštiti nabavku kompleksnog softvera. Šta je potrebno da se odgovori na zahteve i trendove na tržištu i da se drži korak sa veličinama u branši?

dalje >

Erkrath, 24. juna 2019. godine – Boljim digitalnim umrežavanjem transporta mogu se značajno smanjiti trenutni problemi u branši, kao što su nedostatak vozača na nemačkim putevima. Ovo je procena IT kompanije TIMOCOM.

dalje >

Erkrat/Minhen, 5. juna 2019. godine – TIMOCOM želi da omogući transportnim i logističkim preduzećima put u digitalnu eru. Na sajmu transport logistic 2019 u Minhenu IT kompanija predstavlja sveobuhvatan sistem novih aplikacija, interfejsa i partnera koji podržava logističare u svim oblastima transportnog procesa. „Želimo da inovacije koje naši klijenti svakodnevno unapređuju učinimo dostupnim tako jednostavno kao struju iz utičnice“, kaže TIMOCOM-ov PR Gunnar Gburek.

dalje >

Erkrath, 15.05.2019. godine – Nema više čekanja na rampi: To je ambiciozni cilj saradnje TIMOCOM-a i Cargoclix-a. Spajanjem telematskih podataka i upravljanja vremenom utovara i istovara ova dva IT preduzeća žele da reše poznati problem zastoja prilikom ulaza i izlaza robe i postave nove standarde u branši.

dalje >

Erkrath, 10.05.2019. – Kada se svet logistike od 4. do 7. juna okupi na sajmu transport logistic 2019, IT kompanija TIMOCOM će se predstaviti svojom krilaticom za ovogodišnji sajam „One system. One network. One future.“ u Minhenu. Posetioci vodećeg svetskog sajma u hali A5, na štandu 317/418, mogu očekivati početnu stranicu sistema prilagođenu potrebama, najnovije funkcije pametnih aplikacija i dvosmerni interfejs za transportne naloge.

dalje >

Erkrath, 15.04.2019. godine – Strah od izlaska Velike Britanije iz EU-a bez dogovora dovodi do eksplozije broja isporuka robe na britansko poluostrvo. U poređenju sa istim periodom prošle godine kamionski transporti iz svih delova Evrope u pravcu Velike Britanije su se u prvom kvartalu 2019. godine sa rastom od 112 %  više nego udvostručili. To potvrđuju aktuelne brojke TIMOCOM-ovog transportnog barometra kojim IT preduzeće kvartalno dokumentuje kretanje ponude i tražnje za transportom u najvećoj evropskoj aplikaciji za tovare i skladišne prostore.

dalje >

Erkrath, 01.04.2019. godine – TIMOCOM ostaje na kursu rasta. Vlasnik sistema pametne logistike je prošle godine zabeležio više kretanja i to ne samo na svojoj berzi tovara. IT preduzeće koje posluje širom Evrope je 2018. godine načinilo najveći skok sa aplikacijama za digitalizaciju upravljanja nalozima u logistici.

dalje >

U zavisnosti od robe koja se prevozi brzo se nakupe vrednosti velikih iznosa. Kad nakon toga nešto krene po zlu i kad se nema ispravno osiguranje, to može imati fatalne posledice. Ali kako da se izbegnu ovakve situacije? I kako se bira pravo osiguranje za sopstveno transportno preduzeće? Važne napomene i savete daje Klaus Schäfer iz KRAVAG-a, nemačkog stručnjaka za transportno osiguranje.

dalje >

Erkrath, 11.03.2019.– Saradnja između preduzeća i univerziteta više nije novost. Ali, da li saradnja privrede i nauke zaista uvek nudi nešto više učenicima i studentima? Alen Solina, Country Manager South-Eastern Europe TIMOCOM-a, ponuđača prvog evropskog Smart Logistics sistema istraživao je upravo ovo pitanje. Sa tim ciljem učesnici jedne radionice u srednjoj i visokoj saobraćajnoj školi u Mariboru u Sloveniji zamoljeni su da daju svoju konačnu ocenu.

dalje >

Kontakt za medije

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

do vrha

Slažem se sa tim da ova strana upotrebljava kolačiće (Cookies) za analize, lične sadržaje i reklame. Saznajte više